Miesten edustus aloitti syyskierroksen derbyvoitolla

15.7.2018


Sarjakolmonen GrIFK kaatui komeasti 3-1.

Leppävaaran stadionin tulostaulu näytti eilen lauantaina hellelukemia, kun FC Espoo ja GrIFK kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. Kevätkierroksella joukkueiden keskinäisestä matsista kotivoiton napannut Grani lähti otteluun ennakkosuosikkina ainakin sarjataulukko huomioiden, sillä kauniaislaiset majailivat aivan kärjen tuntumassa.

Viime kotiottelussa nöyryyttävän tappion SalPa:lle kärsinyt Sininen lähti Grani-peliin kolmen topparin linjalla. Riyad El Alami teki samalla ensiesiintymisensä edustuksen avauksessa.

Ottelu alkoi Sinisen kannalta surullisesti, kun nivusensa loukannut Riku Heinonen joutui jättämään kentän jo viiden minuutin pelin jälkeen. 

Kymmenen minuutin kohdalla isännät olivat lähellä saada ilonaihetta, kun Jasin Assehnoun purjehti vastustajien läpi oikealta laidalta. Keskitys tavoitti Altin Zeqirin, joka ei kuitenkaan saanut palloa Kimi Lindemanin selän taakse. Myös Samuli Heiska pääsi kokeilemaan, mutta Grani-puolustus hoiti tilanteen. 

Assehnoun pääsi itse yrittämään muutamaa minuuttia myöhemmin läpiajosta, mutta Lindeman vei jälleen pidemmän korren. Granin ensimmäistä vetoa saatiin odottaa reilut 18 minuuttia, mutta vaaralliset kulmapotkut ja keskitykset pitivät Matias Sauramaan varpaillaan.

Seuraava huippupaikka siunaantui FC Espoolle puolen tunnin kohdalla, kun Heiska eteni boksin rajalle ja pääsi yrittämään nostoa. Hyökkääjä ei onnistunut siitä, mutta verkot soivat muutamaa minuuttia myöhemmin - Assehnounin loistava keskitys tavoitti Heiskan maalin edestä ja tämä puski kauden kuudennen osumansa. 

Puoliajan lopulla kotijoukkue oli tuplata johtonsa, kun Arttu Auranen pamautti pallon kaukaa ylärimaan. Tauolle mentiin kuitenkin lopulta 1-0-lukemissa.

Toinen jakso alkoi erittäin vauhdikkaasti: heti alkuun Sauramaa sai venyä hienoon torjuntaan ja muutaman seuraavan minuutin aikana FC Espoolla oli pari loistotonttia maalintekoon. Teemu Kosken ja Zeqirin yritykset menivät kuitenkin niukasti ohi.

Granin paras tasoituspaikka tuli 55. minuutilla, kun Niko Perera tykitti vapaapotkusta ylärimaan. Samalla pallonhallinta siirtyi vahvemmin vieraille ja Sininen haki tilaisuuksia vastaiskuihin.

Ottelun toinen osuma syntyi 64. minuutilla keskialueen pallonriiston seurauksena. Asialla oli jälleen tuttu kaksikko: Assehnoun alusti ja Heiska viimeisteli vastustamattomasti 2-0:aan.

Granin kavennusmaali oli todella lähellä varttia ennen loppua, kun joukkue pääsi hakemaan osumaa kulmapotkusta. Sauramaa venyi maalillaan uskomattomaan tuplatorjuntaan ja pelasti joukkueensa takaiskulta. 

Sauramaa koki kovia 84. minuutilla, kun hän loukkasi polvensa ja joutui jättämään kentän. Sininen oli hetkeä aiemmin käyttänyt viimeisen vaihtonsa, ja El Alami joutui loppuminuuteiksi tolppien väliin.

Ottelun viimeinen sinetti tuli juuri, kun lisäaika alkoi. Viljami Isotalo lähti omalta kenttäpuoliskolta ronskiin nousuun ja eteni boksiin asti, kunnes luovutti pelivälineen Assehnounille, joka tälläsi jo kauden kahdeksannen maalinsa.

El Alamin nollapeliunelma tuhoutui hetkeä myöhemmin, kun Samuel Langhoff laukoi kovaa tolpan juureen. Osuma oli lopulta laiha lohtu - pisteet jäivät Leppävaaraan luvuin 3-1.

Hieno venyminen nuorelta joukkueelta

Päävalmentaja Ilir Zeneli iloitsi tuloksesta ja siihen johtaneista asioista. Joukkue oli tämän viikon aikana hionut uutta pelitapaa, ja se toimi erinomaisesti. Vaikka joukkue kärsi useasta poissaolosta, se ei näkynyt dramaattisesti kentällä.

El Alami pelasi ottelussa ensi kertaa avauskokoonpanossa. Hän muodosti Isotalon sekä Joel Lahtisen kanssa todella väkevän topparilinjan, joka sai Zenelin kehut.

- Eri tekijät vaikuttavat siihen, tulemmeko jatkossakin pelaamaan kolmen linjalla - vastustajajoukkue, omien pelaajiemme käytettävyys ja niin edelleen. Eilen se toimi hyvin, Zeneli toteaa.

- Riyad (El Alami) oli muiden toppareiden lailla johtaja. Hän hoiti jokaisen kaksinkamppailun kunnialla ja esimerkillisesti.

Johtajuutta huokui myös Miikka Leinosen esityksestä. Hän kantoi kapteeninnauhaa ensimmäistä kertaa Kakkosessa. Puolustajien lisäksi Zeqiri, Assehnoun ja Heiska saivat Zeneliltä erityiskiitokset.

Kautta 2018 on Sinisen osalta jäljellä vielä kymmenen matsia. Yhteinen tavoite on ollut alusta saakka se, että joukkuetta ajetaan sisään, ja siitä koetetaan saada mahdollisimman kypsä.

- Kaikki mitä tulee pelaajien ja joukkueen kehityksen lisäksi, on plussaa. Mitä parempi sijoitus, sen parempi, mutta pelillinen kehitys on tärkein asia.

Avaus:
Matias Sauramaa 
Miikka Leinonen
Joel Lahtinen
Riyad El Alami
Viljami Isotalo
Arttu Auranen
Altin Zeqiri
Riku Heinonen (-> 6. Teemu Koski -> 82. Kim Louhisto)
Santtu Toiviainen (-> 69. Daniel Ahlblad)
Jasin Assehnoun
Samuli Heiska

Penkillä:
Heikki Louhivaara
Marsad Vafaee
Joni Saastamoinen