A-poikien SM-mitalijahti jatkuu elokuun alussa – takana viiden tappiottoman ottelun jakso

24.7.2018

Kuva: FC Inter A-juniorit (Twitter)
Kuva: FC Inter A-juniorit (Twitter)

B-tyttöjen ja -poikien syyskaudet alkavat jo tällä viikolla.

FC Espoon A-juniorit lähtevät SM-sarjan syyskierrokselle mukavista asetelmista, sillä joukkue majailee viidentenä aivan kärkijoukkueiden tuntumassa. Yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan Sininen on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi. Tasapelejä on kertynyt neljä.

Markus Lahtisen suojatit pelasivat sarjapelin viimeksi kesäkuun lopussa, joten heinäkuussa joukkue on ehtinyt lomailla sekä valmistautua syksyyn. Kevätkauden päättäneessä ottelussaan FC Espoo taisteli tasapelin FC Interin isäntänä. Se oli ryhmälle viides tappioton ottelu putkeen.

4. elokuuta Sininen isännöi sarjakärki Ilvestä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tällä kaudella huhtikuussa, jolloin pisteet jäivät Tampereella luvuin 3-1. Maalipörssin kolmossijalla oleva Arttu Raittinen iski tällöin hattutempun vieraiden verkkoon. FC Espoon pelaajista maalikuninkuudesta kisaa tiukimmin Aki Meriluoto, jolla on kasassa kuusi osumaa.

SM-karsintapaikka siintää B-poikien silmissä

B-pojat päättivät kevätkierroksensa niin ikään tasapeliin, kun TPV pilasi Sinisen juhlat ottelun loppuhetkillä. Yksi piste nosti pojat kovatasoisen lohkon seitsemänneksi, pisteen putoamisviivan yläpuolelle.

Perinteiset SM-sarjajoukkueet, kuten FC Inter ja TPS eivät päässeet keväällä karsinnan kautta SM-sarjaan, joten B-poikien Ykkönen on tänä vuonna erityisen nimivahva. Turkulaisjoukkueiden lisäksi FC Espoon kanssa samassa lohkossa pelasivat muun muassa VJS, KaaPo ja FC Jazz, jotka tunnetaan erinomaisesta juniorityöstään.

FC Espoo keräsi 11 ottelustaan 14 pistettä, kun se voitti neljä matsia, pelasi kahdesti tasan ja hävisi viidesti. Yksi makeimmista päänahoista tuli kesäkuun puolivälissä, kun TPS kaatui vieraissa komeasti 0-2. Syyskierrokselle joukkueiden pisteet nollataan, mutta kärkikolmikko saa lähtöpisteitä.

Syyskierroksella A-lohko muuttuu hieman, ja Teemu Husson ryhmä saa seurakseen muun muassa perinteikkään FC Hakan. FC Espoo matkaakin Valkeakoskelle heti alkuun, kun joukkueet kohtaavat tämän viikon sunnuntaina. Oman piristyksensä lohkoon tuovat paikallispelit – Sininen kohtaa syksyn mittaan sekä EPS:n että GrIFK:n.

B-tytöt jatkavat Ykkösen ”reissulohkossa”

Joni Saastamoisen luotsaama tyttöjen B1-joukkue sijoittui kevätkierroksella kahdeksanneksi. Joukkue pelasi B-lohkossa, jossa pelasi, päinvastoin kuin Uusimaa-painotteisessa A-lohkossa, joukkueita ympäri Suomea. Tytöille tulivat tutuiksi esimerkiksi Tampere, Turku ja Seinäjoki.

Joukkue pelasi 11 otteluaan täsmälleen samalla tavalla kuin B-pojat. Maaliero 21-21 oli huomattavasti parempi kuin muilla sarjataulukon alemmalle puoliskolle sijoittuneista joukkueista. Eveliina Karaslahti viimeisteli FC Espoon maaleista peräti kaksi kolmasosaa eli 14 rysää.

Syyskierroksen tytöt avaavat TPS:n ja KaaPo:n yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Matsi pelataan Leppävaarassa tänä lauantaina. Heti seuraavana viikonloppuna joukkue pääsee jälleen tien päälle – tällä kertaa kohteena on Rauma.