Sininen pyrkii uusimaan toukokuisen temppunsa paikallispelissä

5.8.2018


FC Honka/Akatemia - FC Espoo Tapiolan urheilupuistossa 6. elokuuta 18:30

Parin viikon pelitauko päättyy Sinisen osalta maanantaina, kun joukkue kohtaa FC Honka/Akatemian kauden toisessa Espoon derbyssä. Ilir Zenelin ryhmä on valmistautunut otteluun uuden vahvistuksen kanssa, sillä FC Lahdesta lainattu maalivahtilupaus Joona Tiainen liittyi tällä viikolla edustuksen harjoituksiin.

Tiainen kertoo saapuneensa Espooseen hyvin mielin. Tällä kaudella A-poikien SM-sarjaa pelannut molari ei tullut täysin vieraaseen ympäristöön, sillä Sinisen pelaajia on käynyt viime vuosina yhteistyöseura FC Lahden harjoituksissa.

- Myös maalivahtivalmentaja Marko Frantsi oli minulle tuttu ennestään, kun hän valmensi minua pikkujunnuna FC Kuusysissä, Tiainen sanoo.

- Positiivinen vaikutelma on jäänyt ensimmäisestä viikosta joukkueen riveissä. Olen päässyt hyvin joukkueeseen sisälle ja pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan.

Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti taistelee peliajasta Heikki Louhivaaran sekä Matias Niemelän kanssa. Hän tuo edustukseen tärkeää leveyttä Matias Sauramaan loukkaantumisen jälkeen.

Niemelä on tällä hetkellä maajoukkueen mukana, joten Tiainen lienee ainakin kokoonpanossa maanantain Honka-ottelussa. 

Loppukaudelle Tiaisella on selkeät tavoitteet. Sesonkia on jäljellä yhdeksän ottelun verran, kunnes nuorukainen palaa takaisin Lahteen.

- Haluaisin saada mahdollisimman paljon vastuuta, ja sitä kautta pyrkiä auttamaan joukkuetta voittoihin.

Tähtäimessä vierasvoitto sarjanelosesta

Kauden ensimmäinen Espoon derby päättyi Sinisen riemukkaaseen 3-0-kotivoittoon, kun Jasin Assehnoun, Viljami Isotalo sekä Samuli Heiska iskivät maalit mieheen. Leppävaarassa nähtiin todella vakuuttava esitys, ja matsissa pidetty nollapeli on ollut tällä kaudella harvinaista herkkua. 

Honka on sittemmin pelannut yhdeksän ottelua, joista se on voittanut komeasti viisi. Hyvät esitykset ovat nostaneet joukkueen jo sarjan neljänneksi viisi pistettä Sinisen yläpuolelle. Honka on kuitenkin pelannut yhden ottelun enemmän, ja voitolla FC Espoo lähestyisi sarjan kärkipäätä.

Viime viikolla Honka kaatoi HIFK/2:n luvuin 0-2. Keltamustien paidassa pelasivat edustuksen sopimuspelaajista muun muassa Duarte Tammilehto sekä entinen FC Espoo -laituri Kasper Liikonen. Liikonen iski Sinisille maaleja niin junioreissa kuin edustusjoukkueessa ennen siirtoaan ylemmille sarjatasoille.

Viikko 32 on Siniselle tuplaviikko, sillä joukkue pelaa myös lauantaina - tällöin HIFK/2 saapuu Leppävaaraan hakemaan tärkeitä pisteitä. HIFK voitti Sinisen joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, joten kello 17 alkava ottelu on täynnä revanssihenkeä.

Toivomme näkevämme sinistä väriä katsomossa sekä maanantaina että lauantaina - tervetuloa!