Sininen jatkaa paikallispelien parissa – huomenna vuorossa revanssi HIFK:sta

10.8.2018


FC Espoo – HIFK/2 Laaksolahdessa 11. elokuuta kello 17:00

Sininen aloitti kuluvan viikon komealla tavalla, kun FC Honka/Akatemia kaatui Espoon derbyssä lukemin 2-4. Yksi täydet minuutit töitä paiskineista ja maalinteossa onnistuneista pelaajista oli läpimurtokauttaan pelaava laituri Altin Zeqiri. Maajoukkueringistäkin tuttua Zeqiriä peluutettiin derbyssä poikkeuksellisesti laitapakkina.

18-vuotias taituri debytoi edustusjoukkueessa viime kauden loppupuolella, ja teki kahdessa tärkeässä pelissä kolme maalia. Honka-ottelun osuma oli hänelle tämän kauden toinen, mutta esitöitä muiden joukkuetovereiden maaleihin on kertynyt lukuisia.

Syyskausi on alkanut Sinisen osalta varsin mukavasti, vaikka joukkue kärsikin 1-0-tappion Kaarinassa muutama viikko sitten. Kuusi pistettä paikallispeleistä GrIFK:ta ja Honkaa vastaan ovat nostaneet Sinisen kahdeksan pistettä putoamisviivan päälle. Ilahduttavaa näissä otteluissa oli myös niissä nähdyt seitsemän maalia.

- Viime peleistä on jäänyt tosi hyvät fiilikset. Oma pelimme on parantunut peli peliltä, Zeqiri toteaa.

Seuraavat viikot ovat Siniselle erittäin tärkeitä, sillä vastaan asettuu joukkueita, jotka ovat sarjataulukon alemmalla puoliskolla. HIFK-kotipelin jälkeen joukkue taistelee HJS:n sekä BK-46:n vieraana ja isännöi KäPa:a vielä elokuun aikana.

- Loppukauden henkilökohtainen tavoitteeni on tehdä enemmän maaleja ja antaa enemmän maalisyöttöjä. Pääasia on kuitenkin voittaa mahdollisimman paljon matseja.

Sarjajumbo HIFK vakuutti Töölössä

Täksi kaudeksi Kakkoseen noussut HIFK/2 aloitti kauden kohtuullisen hyvin, mutta joukkue on hiljalleen vaipunut lohkon häntäpäätä kohti. Helsinkiläisten syyskausi alkoi tappiolla Hongalle, ja viikko sitten joukkue koki nöyryyttävän 6-1-tappion Hämeenlinnassa.

FC Espoon leirissä kuitenkin tiedetään, että edessä on kaikkea muuta kuin helppo ottelu. Sininen kohtasi ”Rödan” kesäkuun alussa Töölön Pallokentällä, ja pisteet jäivät tällöin pääkaupunkiin. Päävalmentaja Ilir Zeneli harmitteli ottelun jälkeen pelirohkeuden puutetta, mutta viimeaikaisten esitysten perusteella huomisessa taistossa kaiken pitäisi olla kunnossa.

- Tällä kertaa meidän pitää pelata paljon kurinalaisemmin, ja puolustaa mahdollisimman hyvin. Sitten teemme riittävät maalit, jotka riittävät kolmeen pisteeseen. Uskon, että onnistumme, edellisessä HIFK-pelissäkin 90-minuuttisen raatanut Zeqiri pohtii.

Tervetuloa nauttimaan derbyhuumasta!