Miesten edustus janoaa revanssia FC Jazzista

7.9.2018


FC Espoo - FC Jazz Leppävaaran stadionilla 9. syyskuuta kello 15:00

Viime viikonloppuna 0-3-tappion KäPa:lle kärsinyt Sininen tippui pistemenetyksen seurauksena pari sijaa sarjataulukossa, ja majailee nyt B-lohkon kuudentena. Matkaa sarjaneloseen FC Honka/Akatemiaan on kuitenkin vain kaksi pistettä, ja tapiolalaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän.

Vuosi sitten Sininen oli varsin erilaisessa tilanteessa, kun joukkuetta uhkasi putoaminen Kolmoseen. Joel Lahtinen pelasi loppukauden ratkaisuhetkien aikaan ASM-sarjaa, mutta tällä kaudella seurayhteisön oma kasvatti on tehnyt väkevän läpimurron edustuksen puolustuslinjaan.

- Tilanne on tällä kaudella huomattavasti mukavampi kuin vuosi sitten. Olemme harjoitelleet kauden aikana ahkerasti pelitapaamme, ja kaikki tietävät, miten se toimii. Kaikilla on myös selvä tieto roolistaan kentällä. 

Tällä kaudella Lahtiselle on kertynyt minuutteja 16 ottelussa laitapakkina sekä topparina Viljami Isotalon sekä Riyad El Alamin vierellä. A-juniori-ikäinen kolmikko on pelannut viime kuukausien ajan vakuuttavasti.

- On ollut todella hienoa päästä pelaamaan näin paljon. Uskon, että teen nykyään fiksumpia ratkaisuita kuin aiemmin. Olen saanut vähennettyä hölmöjä virheitä - täytän oman roolini, ja jätän ylimääräiset jutut pois. 

FC Jazz juhli voittoa viimeksi heinäkuussa

Porilaisella FC Jazzilla pyyhki vielä heinäkuun alussa varsin mukavasti - joukkue oli hävinnyt kauden aikana vain kolmesti ja kerännyt 12 ottelusta 21 pistettä.

Sittemmin kurssi on kääntynyt täysin päälaelleen, ja joukkue on tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa. Pisteetön jakso on johtanut siihen, että Jazzilla on putoamisviivaan matkaa enää neljä pistettä. 

Sininen koki kenties kauden karvaimman tappionsa juuri Jazzille, kun joukkueet kohtasivat toukokuussa Porissa. Vieraat johtivat 1-2 Jasin Assehnounin ja Samuli Heiskan maaleilla, mutta Juho Lehtosen 93. ja Lyam Fridayn 95. minuutin maalit murskasivat Sinisen toiveet pisteistä. 

Viime kaudella 16 osumaa yhtä monessa pelissä paukuttanut, ja B-lohkon maalikuninkuutta juhlinut, Lehtonen on maalannut tällä kaudella kolmesti. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat tällä hetkellä Friday sekä Joonas Meura, joilla on kasassa kolme rysää.

- Kevätkierroksen tappio oli lisäaikamaaleineen todella katkera. Sunnuntaina emme päästä maaliakaan, ja teemme itse muutaman, Lahtinen päättää.

Tervetuloa!