Sarjakärki MuSa kaatui miesten edustuksen käsittelyssä

17.9.2018


0-3-voitto katkaisi Sinisen tappioputken porilaisseuraa vastaan.

Miesten edustus palasi voittokantaan erittäin komealla tavalla, kun lohkon kärjessä viilettävä MuSa jäi Sinisen jalkoihin lauantaina. Kauden kymmenes voitto tuli suvereenein 0-3-lukemin, ja tuloksen takana oli mainio esitys.

Ottelun avausmaalista vastasi Valdrin Rashica, joka yllätti MuSa-vahti Tomi Mikkelssonin puolen tunnin pelin jälkeen. Alakulmaan uponnut laukaus oli jatkoa "Vallun" hyvälle maalivireelle.

Laituri teki myös pelin toisen maalin, kun pelikello näytti 50 minuuttia - hän sai jalkansa vapaaksi, ja laukaus muutti suuntaa vastustajan päästä. Pallo valui lopulta maaliin tolpan kautta, ja Rashica nousi osumallaan Sinisen sisäisen maalipörssin kärkipaikalle Samuli Heiskan kanssa. 

Sami Stam sai kunnian viimeistellä viimeisen niitin kymmentä minuuttia myöhemmin. Teemu Koski alusti maalin taidokkaasti, ja Stamin kauden ensimmäinen osuma näki päivänvalon.

FC Espoo onnistui iskemään kolme maalia MuSa:n verkkoihin porilaisten kotiottelussa, joka on todellinen tilastoharvinaisuus. Viimeksi samassa tempussa Kakkosen peleissä on onnistunut GrIFK ja sitä ennen Pallo-Iirot elokuussa 2015. 

Ottelu eteni käsikirjoituksen mukaan

Päävalmentaja Ilir Zeneli oli luonnollisesti mielissään voitosta. Hän kertoo, että valmistautuminen peliin oli sujunut paineettomasti ja ilman turhaa puskemista. Pelaajat saivat tarpeellista dataa MuSa:sta, ja se, että tiedot menivät perille, näkyi kentällä.

- Tiesimme jo ennen peliä, miten he yrittävät pelata. Tiesimme heidän vahvuutensa ja osasimme ennakoida, miten tietyt asiat vaikuttavat heidän mentaalipuoleensa. 

Kolmesta maalista huolimatta Zeneli oli vielä tyytyväisempi siitä, että maali pysyi puhtaana, eikä isännillä ollut yhtään laukausta maalia kohti. MuSa oli aiemmin tällä kaudella jäänyt kotiottelussaan maaleitta vain kerran.

- Vastustajan valmentajakin kehui joukkueemme tekemistä. Pelaamisemme oli kieltämättä hemmetin hyvää ja rauhallista.

Debytantti Jonas Zaknoun sai päävalmentajalta kehut. "Zäkillä" kesti hieman päästä rytmiin, mutta rentous löytyi pelin edetessä. Hän kellottikin ensimmäisessä ottelussaan täydet minuutit.

Sinisen harmiksi Riku Heinonen joutui jättämään kentän puoliajalla, kun kipeä nivunen esti keskikenttämiehen pelaamisen. Lisää jobinpostia toivat Riyad El Alamin sekä Joni Saastamoisen keltaiset kortit, joiden aiheuttamat pelikiellot pitävät miehet sivussa ensi lauantain Kiffen-pelistä.

Lauantain 22. syyskuuta Kiffen-matsi (kello 15) on edustuksen viimeinen kotipeli tällä kaudella. FC Espoo tarjoaa katsojille kupillisen kuumaa ennen ottelun alkua. Tervetuloa!

Avaus: 

Joona Tiainen
Miikka Leinonen
Riyad El Alami
Viljami Isotalo
Joel Lahtinen
Sami Stam
Riku Heinonen (-> 46. Arttu Auranen)
Teemu Koski (-> 76. Joni Saastamoinen)
Valdrin Rashica
Jonas Zaknoun
Samuli Heiska (-> 80. Bledar Kelmendi)

Penkillä:
Heikki Louhivaara
Altin Zeqiri
Santtu Toiviainen