A-pojat pelaavat lauantaina SM-pronssista

28.9.2018

Kuva: Teemu Nymander
Kuva: Teemu Nymander

FC Inter - FC Espoo Kupittaalla lauantaina 29. syyskuuta kello 13:15

FC Espoon A-junioreilla on mahdollisuus juhlia SM-pronssia tänä lauantaina. Hienon kauden pelannut ryhmä matkaa päätöskierroksella Turkuun FC Interin vieraaksi.

Inter oli vielä pari viikkoa sitten pienellä karkumatkalla, mutta joukkue kärsi kahdessa viime pelissään tappiot sarjakärki FC Lahti/Akatemia YJ:lle sekä sarjakakkosena majailevalle Ilvekselle. Kun Sininen hoiti omat ottelunsa näytöstyyliin (5-0 ja 0-5), kääntyivät asetelmat päälaelleen - FC Espoo on ennen viimeistä ottelua kaksi pistettä Interin edellä.

Sininen on pelannut mahtavan syksyn, ja hävinnyt kuudesta viime ottelustaan vain yhden. Joukkueen maali on pysynyt puhtaana yli viisi tuntia putkeen - samassa ajassa maaleja on mätetty 12 kappaletta.

Päävalmentaja Markus Lahtinen kehuu suojattiensa puolustuspeliä, joka on toiminut viime aikoina erittäin hyvin.

- Samalla pitää muistaa, että kyllähän meidän yläkertakin on alkanut tekemään kunnolla maaleja. Onnistumisia on tullut nyt tiukemmissakin peleissä, joissa ehkä aiemmin emme saaneet palloja sisään. Emme ole yhden pelaajan varassa, vaan ratkaisijoita löytyy leveältä rintamalta.

Leveydestä kertoo se, että viime lauantain SJK-pelissä oli jopa viisi eri maalintekijää. Kuopiossa mätetyistä viidestä maalista vastasi neljä eri pelaajaa. Lahtinen toteaa, että joukkueen kilpailutilanne on erinomainen jokaisella pelipaikalla.

Edustusjoukkueen kanssa tehty yhteistyö on näkynyt pelaajissa positiivisella tavalla, ja harjoituksissa tehdään ahkerasti töitä. Lahtisen mukaan koko ryhmä on erittäin sitoutunut pelaamiseen.

- Pitää myös muistaa, että meillä on nuori ryhmä, avauksessa on ollut välillä vain vuonna 2000 syntyneitä. Se ikäluokka on A-junnujen nuorin. Tulevien vuosien osalta tämä näyttää hyvältä. 

Inter vieraili kesäkuun lopussa Leppävaarassa, ja joukkueet tasasivat tällöin pisteet. 2-2-lukemiin päättynyt ottelu ei ollut Sinisen parhaimpia esityksiä tällä kaudella.

- Veikkaan, että Inter kokoaa niin kovan ryhmän, kuin on mahdollista. Liigaryhmästä kaivetaan varmasti kaikki jätkät mukaan, Inter on aina arvostanut ASM:ää. Se ei haittaa meitä - voitimme Interin talvella vieraissa SM-karsinnoissa, Lahtinen sanoo.

- Kyllä tämä on meille herkullinen lähtökohta. Emme mieti sitä, riittääkö meille tasuri, vaan lähdemme voittamaan ja hakemaan kaudelle hienoa päätöstä.