A-pojat juhlivat SM-pronssia Turussa

1.10.2018

Kuva: Teemu Nymander
Kuva: Teemu Nymander

Joukkue nousi tappioasemasta voittoon päätöskierroksen ratkaisevassa ottelussa lauantaina.

FC Espoon A-juniorit kruunasivat upean kautensa FC Interin vieraana, kun joukkue nappasi 2-3-voiton myötä pronssimitalit. Vielä kuukausi sitten kärkikolmikko näytti karkaavan Siniseltä, mutta loistava loppukausi takasi Markus Lahtisen ryhmälle ansaitun mitalin.

Sininen tarvitsi viimeisestä ottelustaan pisteen, jotta se pysyisi FC Interin edessä sarjataulukossa. Lahtinen arvioi jo otteluennakossa, että turkulaiset kasaavat kokoon erittäin kovan ryhmän, ja näin myös kävi - mukana oli rutkasti liigakokemusta.

Kotijoukkue pääsi puoliajalle 1-0-johdossa Ansu Sheriffin iskettyä ensimmäisen jakson ainokaisen. Toisella 45-minuuttisella FC Espoo kuitenkin tarjoili isännille kylmää kyytiä - Tomas Sarikkola tasoitti ottelun 49. minuutilla, Matias Sorvali lisäsi johtoa muutama minuutti myöhemmin ja Topias Tikkanen viimeisteli 1-3-lukemat heti perään.

FC Inter tuli 64. minuutilla maalin päähän Oliver Kangaslahden onnistuttua, mutta Sininen kesti loppuun asti, ja pääsi lopulta tuulettamaan komeaa voittoa. Täysi pistepotti oli neljäs perättäinen ja kokonaisuudessaan kauden yhdeksäs.

- Kundit pelasivat taas hyvän pelin. Jännityksestä ei ollut tietoakaan, emmekä lähteneet vain puolustamaan. Lopputulos oli hieno, ja tämä oli kundeille hieno palkinto pitkästä kaudesta, Lahtinen toteaa.

- Olemme painaneet hommia marraskuusta asti, ja voitimme välissä SM-karsintasarjan. Meille ei tullut missään vaiheessa mitään notkahdusta. Raskas, mutta hieno kausi jätkille.

Lahtinen näkee joukkueensa suurimmaksi vahvuudeksi sitoutumisen. Harjoitteluilme oli erinomainen koko kauden mittaan.

- Olimme Interiäkin vastaan tappioasemassa, mutta tulimme tasoihin ja ohi - ei nämä jätkät ihan hevillä luovuta, Lahtinen kehuu.

- Sanoin lauantaina jätkille, että seuraava steppi on SM-kulta ensi kaudella. Toivottavasti ryhmä pysyy kasassa, sillä meillä on ollut kova kilpailutilanne, ja kaikilla on mahdollisuus päästä kehiin myös ensi kaudella.

Lopullinen sarjataulukko, ottelun pöytäkirja ja Sinisen kokoonpano on nähtävillä Palloliiton tulospalvelussa.

FC Espoo onnittelee koko joukkuetta upeasta saavutuksesta!