Kausi 2018 jätti päävalmentaja Ilir Zenelille hyvän maun

4.10.2018


Viides sija Kakkosen B-lohkossa nuorella joukkueella oli mainio suoritus.

Miesten edustuksen kausi päättyi viime lauantaina B-lohkon viidenteen sijaan. Kauden alla päävalmentaja Ilir Zenelin tavoitteena oli ajaa omia kasvatteja edustusjoukkueeseen, ja vähimmäistavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen.

- Päällimmäinen fiilis on erittäin hyvä. Joukkueemme on nuori ja se muuttui paljon viime kaudesta. Tämä oli monelle pelaajalle ensimmäinen kausi miesten peleissä. Nämä tekijät huomioiden pitää olla tyytyväinen.

Zeneli kuvailee kautta vuoristoratamaiseksi – välillä joukkueella on mennyt loistavasti ja välillä heikommin, mutta mikä tärkeintä, joukkue on mennyt jatkuvasti eteenpäin. Menneitä ei olla jääty harmittelemaan.

- Olen erittäin tyytyväinen tähän joukkueeseen. Meille on muodostunut selkeä identiteetti ja pelitapa. Jokainen pelaaja tietää, miten haluamme pelata milloinkin. He ovat omaksuneet erilaisia pelijärjestelmiä, jotka ovat olleet haastavia. Olemme tehneet paljon töitä ja tarttuneet pieniin yksityiskohtiin.

Joukkueen ohella myös yksilöt ovat kehittyneet merkittävästi. Jasin Assehnoun pelasi edustuksessa loistavan alkukauden, mikä poiki nuorukaiselle siirron FC Lahteen. Zeneli kertoo, että pääsarjatasolta on ollut kiinnostusta kahta muutakin pelaajaa kohti.

- Sekä minä että pelaajat olimme sitä mieltä, että FC Espoo on heille toistaiseksi sopiva ympäristö ennen seuraavan askeleen ottamista.

Sininen jäi SalPa-ottelun jälkeen ansaitulle lomalle, mutta työt jatkuvat hiljalleen. Zeneli näkee, että yksilöllinen harjoittelu on avainasemassa syksyllä, jotta pelaajat ovat hyvässä kunnossa joukkueharjoitusten alkaessa.

- Kun pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa, pystymme keskittymään enemmän tekniseen ja taktiseen puoleen. Sitten saamme hitsattua joukkueen yhteen.

Edustus sekä SM-pronssia voittaneet A-pojat ovat tehneet kauden mittaan tiivistä yhteistyötä, ja se jatkuu myös tulevaisuudessa. A-juniori-ikäiset pelaajat ovat nousseet tällä kaudella suuriin rooleihin edustuksessa, joka osoittaa pelaajaputken toimivuuden.

Kausi 2018

Voitot: 10
Tasapelit: 2
Tappiot: 10
Tehtyjä maaleja: 39
Päästettyjä maaleja: 42
Sijoitus: 5.

Eniten otteluita:
21 – Samuli Heiska, Miikka Leinonen
19 – Viljami Isotalo
18 – Bledar Kelmendi, Joel Lahtinen, Altin Zeqiri, Valdrin Rashica

Eniten maaleja:
10 – Samuli Heiska, Valdrin Rashica
8 – Valdrin Rashica
3 – Altin Zeqiri
2 – Viljami Isotalo

Peliminuutteja kertyi yhteensä 27 pelaajalle, joista 18 on noussut edustusjoukkueeseen omista junioreista. Näiden 27 pelaajan keski-ikä on 20,6 vuotta.