FC Espoon P04-pelaajat vakuuttivat Puolassa

23.10.2018

Kuva: FC Lahti United (Twitter)
Kuva: FC Lahti United (Twitter)

FC Lahti United sijoittui kovatasoisen turnauksen seitsemänneksi.

FC Lahden yhteistyöseurojen pelaajista koottu FC Lahti United -joukkue osallistui viikonloppuna Puolan Zakopanessa pelattuun BellSport Cupiin. Turnauksessa pelasi useita eurooppalaisia suurseuroja sekä yhdysvaltalainen Chicago Fire. 

FC Espoosta joukkuetta edustivat Veerti Nieminen sekä kapteeninnauhaa kantanut Max Lie. Alun perin Sinisen riveistä piti tulla viisi pelaajaa, mutta loukkaantumisten takia osanotto jäi vähäisemmäksi. 

Kaikki ottelut nähnyt FC Espoon pelaajakehitysvalmentaja Peter Sampo kehui joukkueen esityksiä. Alkulohkossa Unitedille tuli pari heikohkoa peliä, mutta se nosti turnauksen edetessä tasoaan. Myös FC Espoon pojat saivat Sampolta tunnustusta. 

- Max pelasi kaikissa peleissä lähes alusta loppuun. Hän tekee kovasti duunia ja taistelee, todellinen joukkuepelaaja. Maxista kertonee kaiken se, että hänet valittiin kapteeniksi joukkueessa, jossa on usean eri seuran pelaajia, Sampo toteaa.

- Veerti vakiinnutti hiljalleen paikkaansa keskikentän keskustassa ja teki turnauksessa kaksi maalia. Hänen taitotasonsa on kansainvälistä luokkaa.

Kansainväliset pelit osoittivat positiivisten seikkojen lisäksi sen, että Unitedilla riittää töitä tulevaisuudessa. Sampo näkee, että suurin ero turnauksen parhaisiin joukkueisiin oli pelitempossa. 

- Meidän täytyy myös olla jatkossa valppaampia pelien alussa - matsit ovat lyhyitä, ja jos alussa nukkuu, tulos voi olla nopeasti 2- tai 3-0. Siitä on aina vaikeaa nousta.

BellSport Cupin lopulliset sijoitukset löytyvät turnauksen verkkosivuilta.