Matias Niemelä torjuntatöissä EM-alkukarsinnoissa

1.11.2018

Matias Niemelä (vas.) oli yksi neljästä pelaajasta, jotka joukkue äänesti turnauksen parhaiksi. (Kuva: Huuhkajat (Twitter))
Matias Niemelä (vas.) oli yksi neljästä pelaajasta, jotka joukkue äänesti turnauksen parhaiksi. (Kuva: Huuhkajat (Twitter))

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue jäi ilman jatkopaikkaa EM-alkukarsinnoissa.

FC Espoon maalivahtilupaus Matias Niemelä palasi viime viikolla maajoukkuepaitaan. Niemelän U17-maajoukkue osallistui Puolassa pelattaviin EM-alkukarsintoihin, joissa se kohtasi isäntämaa Puolan lisäksi Ranskan ja Luxemburgin.

Niemelä oli Suomen maalilla avausottelussa Puolaa vastaan, ja Suomi johti ottelua vielä toisen jakson puolivälissä. Isännät kuitenkin tasoittivat ja karkasivat 2-1-voittoon loppuhetkien maalillaan.

Toisessa ottelussaan Suomi kohtasi Ranskan, ja Niemelä seisoi jälleen Suomen maalilla. Ottelu oli ensimmäisen jakson jälkeen 1-1-tasalukemissa, mutta Ranska iski onnekkaan 2-1-voittomaalin toisen puoliajan alussa. 

- Hyvät fiilikset jäi peleistä, vaikka tulokset sanovat muuta. Tuuria meillä ei ollut mukana. Omat pelini menivät hyvin, enkä voinut maaleille mitään, Niemelä toteaa.

Ranska oli Suomelle todellinen tasonmittaus, sillä maa lukeutuu ikäluokan huippumaihin. Suomi pärjäsi kuitenkin hyvin, ja tasapeli tai Suomen voitto ei olisi ollut suuri vääryys.

- Ranska oli fyysinen joukkue, ja he tekivät avausmaalin kulmasta. Voittomaali meni sisään meidän omasta pelaajasta, Niemelä kertoo.

- Haastoimme hyvin Ranskaa, ja meillä oli kaikki paikat voittoon. Meillä oli paljon maalipaikkoja, kuten läpiajoja, mutta pallo ei pomppinut meille. 

Viimeisessä ottelussaan Suomi kaatoi Luxemburgin luvuin 2-0 ja sijoittui lohkokolmoseksi. Niemelä katsoi päätösottelun penkiltä.

Puola- ja Ranska-ottelujen koosteet löytyvät Huuhkaja-TV:stä.