FC Espoon maalivahdit tositoimissa Englannissa ja Valko-Venäjällä

30.1.2019

Mathias Ahlblad harjoitteli Watfordin idyllisissä maisemissa.
Mathias Ahlblad harjoitteli Watfordin idyllisissä maisemissa.
Matias Niemelä pelasi kolmessa ottelussa Suomen maalilla. FC Espoon maalivahtivalmentaja Marko Frantsi oli mukana turnauksessa.
Matias Niemelä pelasi kolmessa ottelussa Suomen maalilla. FC Espoon maalivahtivalmentaja Marko Frantsi oli mukana turnauksessa.

Mathias Ahlblad vietti muutaman päivän Watfordin testissä, ja Matias Niemelä reilun viikon maajoukkueen mukana.

FC Espoon 15-vuotias maalivahti Mathias Ahlblad kutsuttiin harjoittelemaan Valioliiga-seura Watford FC:n kanssa, ja veräjänvartija lähti Englantiin viime torstaina. Ahlblad harjoitteli U18-joukkueen kanssa, ja pelasi seuran sisäisessä harjoitusottelussa. 

- Kutsu tuli kyllä yllätyksenä, mutta siitä huolimatta latautuminen sujui hyvin. Treenit sekä peli menivät hyvin - meillä oli yhdet harjoitukset maalivahtivalmentajan kanssa ja yhdet koko joukkueen kanssa, Ahlblad kertoo.

Parisenkymmentä kilometriä Lontoon keskustasta luoteeseen sijaitsevassa Watfordissa asuu noin 100 000 ihmistä, ja kaupungin futisylpeys on pelannut korkeimmalla sarjatasolla kaudesta 2015-16.  

- Olosuhteet olivat paremmat kuin täällä Suomessa, ja vaatimustaso oli kovempi. Mutta loppujen lopuksi samaa peliähän täällä pelataan, niin omalla tekemisellä pärjäsi hyvin.

Ahlbladin kiireinen alkuvuosi jatkuu Sinisen harjoituksissa, mutta maajoukkue kutsuu pian - veskari kutsuttiin alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirille, joka järjestetään Eerikkilässä 12.-14. helmikuuta.

- Tavoitteenani on olla ykkösmaalivahti syksyn EM-karsinnoissa.

Minihuuhkajat Minskissä

Ahlbladia vuoden vanhempi Matias Niemelä jatkoi vahvia esityksiään maajoukkuepaidassa. Niemelä ja alle 17-vuotiaiden maajoukkue osallistuivat Minskin kansainväliseen turnaukseen, jossa Suomi sijoittui lopulta yhdeksänneksi.

Niemelä avasi Suomen maalilla ensimmäisessä ottelussa, joka päättyi Belgian niukkaan 1-0-voittoon. Pelin ainokainen syntyi rangaistuspotkusta. Niemelä jatkoi maalilla toisessa ottelussa, joka päättyi samoihin lukemiin - tällä kertaa Suomi kaatoi isäntämaa Valko-Venäjän, ja Niemelä pelasi nollapelin.

Ensimmäisessä sijoitusottelussaan Suomi kohtasi Ukrainan, ja tuloksena oli 2-1-voitto. Niemelä oli vahvasti mukana voittomaalissa, sillä hän aloitti maaliin johtaneen hyökkäyksen hyvällä avauksellaan.