Samuli Heiska jatkosopimukseen - maalipyssylle jo kahdeksas kausi FC Espoossa

2.2.2019 klo 12:00


Heiska osui viime kauden sarjapeleissä kymmenen kertaa.

FC Espoolle viime vuosina tärkeitä maaleja mättänyt Samuli Heiska jatkaa edustusjoukkueessa. "Spige" siirtyi FC Espooseen B-juniori-iässä, ja hänestä on kasvanut vuosien varrella todellinen runkopelaaja.

Heiskalla on tilillään 53 Kakkosen ottelua, joissa hän on iskenyt 27 maalia - ei ihmekään, että päävalmentaja Ilir Zeneli on erittäin tyytyväinen jatkosopimuksen syntymisestä. 

- Spige on ammattimainen pelaaja, joka haluaa kehittyä koko ajan. Hän on sitoutunut joukkueeseen, eikä jätä mitään jossittelun varaan. Hän pystyy ratkaisemaan otteluita, ja on meille todella tärkeä pala sekä pelaajana että ihmisenä, Zeneli toteaa.

- Spigelle on ollut kysyntää ylemmilläkin sarjatasoilla, mutta on hienoa, että hän jatkaa yhteisen projektimme parissa. Odotan häneltä tehojen lisäksi paljon vastuunkantoa joukkueessa.

Maaliennätys rikki 2019?

Zenelin tapaan Heiskakin oli mielissään jatkosopimuksesta. Kaksikon yhteistyö alkoi syksyllä 2017, jolloin Heiska kärsi loukkaantumisesta, mutta viime kaudella he pääsivät kunnolla tositoimiin.

- Elämäntilanteeseeni nähden on hyvä vaihtoehto jatkaa pelaamista lähellä, jotta saan vietyä opintojani hyvin eteenpäin. FC Espoossa koen myös, että loistavan valmennuksen ansiosta voin vielä kehittyä pelaajana eteenpäin.

Pian 24 vuotta täyttävä Heiska on yksi edustuksen kokeneimmista pelaajista. Hän on nähnyt putoamisen Kolmoseen sekä nousun Kakkoseen, ja ollut yksi Sinisen tärkeimmistä pelaajista viime vuosien ajan.

- Joukkue on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa edelliseen vuoteen nähden, joten koen, että se on kantava voimavara tulevaan kauteen nähden. Monelle pelaajalle pelitapamme on tuttu, joten pystymme hyvin jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäimme, Heiska sanoo.

- Uskon, että olemme tämän ansiosta vieläkin vaarallisempia kuin viime kaudella. Olemme myös saaneet muutaman hyvän vahvistuksen rinkiimme. Uudet pelaajat tuovat kilpailua ja vaihtoehtoja pelaamiseemme.

Heiska on mukana kokoonpanossa, kun Sininen avaa kauden 2019 virallisesti tänä iltana. Kärkimies on ollut oivassa vireessä harjoitusotteluissa iskettyään kahdesti sekä EIF/Akademi- että TiPS-voitoissa, joten häneltä voi odottaa tehoja myös cupin otteluissa.

Viime kauden kymmenen osumaa on Heiskan maaliennätys Kakkosen kausilta. Jälki on ollut tasaista, sillä kaudella 2017 hän onnistui kahdeksan, ja kaudella 2016 yhdeksän kertaa. Tulevalla kaudella tavoitteet ovat vielä korkeammalla.

- Oma tavoitteeni kaudelle 2019 on tietenkin tehdä enemmän maaleja kuin viime kaudella, ja näin auttaa joukkuetta saavuttamaan mahdollisimman korkean sijan lohkossamme. Odotan myös innolla kohtaavani kasvattajaseurani EPS:n, joka pelaa kanssamme samassa lohkossa.

FC Espoon cup-taival alkaa tänään Talin hallissa, kun Klubi 04 isännöi Sinistä kello 20:30.