Talin cup-trilleri päättyi Sinisen juhliin

3.2.2019


Klubi 04 tuli toisella jaksolla maalin päähän, mutta FC Espoon johto kesti päätösvihellykseen asti.

FC Espoo aloitti Kakkosen Cupin riemukkaasti, kun joukkue päihitti Klubi 04:n lauantai-iltana. 2-3-lukemiin päättynyt ottelu tarjosi viiden maalin lisäksi runsaasti jännitystä 234-päiselle yleisölle.

Sininen aloitti pelin erinomaisesti, ja Samuli Heiskalla sekä Valdrin Rashicalla oli heti alkuminuuteilla loistopaikat avausmaaliin. Ensimmäiset yritykset eivät johtaneet onnistumisiin, mutta sama kaksikko oli asialla, kun verkot viimein soivat - Rashica murtautui laidalta keskityspaikkaan, ja matala pallo tavoitti takatolpalta Heiskan, joka viimeisteli pelivälineen tyhjään maaliin.

Klubi 04 pääsi avausosuman jälkeen peliin mukaan, mutta samalla Siniselle avautui mahdollisuuksia vastaiskuihin. Altin Zeqiri oli tuplata vieraiden johdon, mutta hyvin esiintynyt Tuomas Pöyhönen torjui yrityksen.

Tasoitus syntyi ensimmäisen jakson puolivälissä, kun FC Espoon puolustuksessa kävi oikosulku, ja isäntien Olli Tynkkynen pääsi rankaisemaan virheestä. Heikki Louhivaaralla ei ollut mahdollisuuksia Tynkkysen komeaan nostoon.

Heti tasoitusosuman jälkeen Riyad El Alami puski pallon kotijoukkueen maaliviivalle, mutta Klubi-puolustaja sai estettyä maalinteon. Johto-osumaa ei tarvinnut kuitenkaan liian kauan odotella - Rashican loistava pystysyöttö tavoitti Heiskan 28. minuutilla, eikä kärkimies epäonnistunut läpiajosta.

Toinen puoliaika alkoi Sinisen kannalta murheellisesti, kun Riku Heinonen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Heinosen korvaajaksi tullut Arttu Auranen toi kentälle paitsi tuoreita jalkoja myös ratkaisuvoimaa - nuorukainen ehti olla viheriöllä vain viitisen minuuttia, kun verkot jo soivat.

Rashican kulmapotku löysi Aurasen pään, ja komea pusku upposi takakulmaan. Sininen siirtyi osuman myötä kahden maalin johtoon, mutta peli oli kaikkea muuta kuin pelattu.

Viimeinen puolituntinen oli erittäin rikkonainen, ja erotuomarin käsi kävi taskulla tiuhaan tahtiin. Klubi 04 pääsi kaventamaan 66. minuutilla, kun Tynkkysen tarkka laukaus livahti etukulmaan. Hetkeä aiemmin Louhivaara oli saanut venyä parhaimpaansa Klubin vapaapotkutilanteessa.

Kotijoukkue sai luotua tukun maalipaikkoja, mutta myös Sininen kävi lähellä maalintekoa. Heiskan hattutemppu jäi vain senttien päähän, kun puolittaisen läpiajon päättänyt yritys viuhui tolpan juuresta ohi.

Ottelun lisäaika tuntui loputtoman pitkältä, ja Sininen joutui pelaamaan viimeiset viisi minuuttia miehen vajaalla, kun Jonas Zaknoun joutui ulosajetuksi kahden varoituksen jälkeen. Puolustus kesti paineen mainiosti, ja vapauttava päätösvihellys aloitti vieraiden juhlat.

Voiton myötä Siniselle riittää tasapeli Kakkosen Cupin lohkovaiheen toisesta ottelusta, jossa vastaan asettuu PKKU. Pelin ajankohta selviää lähitulevaisuudessa.

Harjoitellut asiat näkyivät kentällä

Päävalmentaja Ilir Zeneli toteaa, että Sininen pääsi käyttämään ottelussa omia vahvuuksiaan. Klubi 04:n pelitapa oli entuudestaan hyvin tiedossa, ja joukkueen heikkouksiin iskettiin tehokkaasti.

- Pelasimme hyvin sekä joukkueena että yksilöinä. Onnistuimme niissä asioissa, joita olemme harjoitelleet, ja meillä oli tilaisuudet tehdä enemmänkin maaleja, Zeneli sanoo.

- Auranen oli erittäin hyvä omassa roolissaan, vaikka hän ei ole armeijan takia päässyt harjoittelemaan hirveästi. Rashica oli mukana kaikissa maaleissa, ja Zeqiri oli hyvin vaarallinen. Isotalo teki todella vahvoja nousuja. 

Viime kauden tapaan Sininen loi rutkasti maalipaikkoja, mutta myös omassa päässä tapahtui. Zeneli korostaa, että kummankin joukkueen maalivahdit olivat suurissa rooleissa Talin jännitysnäytelmässä. Etenkin Louhivaaran paraatitorjunnat olivat elintärkeitä kolmen pisteen turvaamiseksi.

- Lopussa huomasi, että meillä on ongelmia tilankäytön kanssa. Harjoittelemme puolikkaalla kentällä, ja se hieman näkyi ajoituksissamme, sijoittumisessamme sekä kenttätasapainossamme, Zeneli pohtii.

- Meillä on vielä paljon töitä, mutta cupissa mennään aina tulos edellä, joten peliin tulee olla tyytyväinen. Busmo Winter Cupissa tulemme kierrättämään pelaajia enemmän, ja löytämään meille sopivimman pelitavan - ottamatta mitään pois peli-identiteetistämme.

Avaus:
Marsad Vafaee 
Viljami Isotalo 
Valdrin Rashica 
Riku Heinonen (-> 50. Arttu Auranen)
Samuli Heiska
Altin Zeqiri (-> 83. Teemu Koski)
Heikki Louhivaara 
Sami Stam
Jonas Zaknoun (u.a 90+3.) 
Riyad El Alami (-> 90+1. Daniel Ahlblad)
Abaas Ismail  

Penkillä:
Arttu Kilpelä 
Ahmed Abdi