Siniselle maukkaat voitot sekä cupissa että ASM-karsinnassa

10.2.2019


Miesten edustus jatkaa cupissa lohkovoittajana.

FC Espoon cup-ottelut jatkuivat voitokkaasti perjantai-iltana, kun Kolmosen PKKU taipui Siniselle selvästi 3-0. Klubi 04:n avausmatsissaan kaatanut Sininen tarvitsi PKKU-pelistä vähintään tasapelin voittaakseen lohkon, mutta joukkue ei jättänyt kellekään epäselvyyttä voittajasta.

Isännät hallitsivat ottelun ensimmäisiä minuutteja, ja joukkue sai luotua muutaman tekopaikan. Avausmaaliakaan ei tarvinnut kovin kauaa odotella - kymmenen minuutin jälkeen Sinisen prässi puri, ja Samuli Heiska tarjoili Valdrin Rashicalle, joka laukoi komeasti tolpan juureen.

Ensimmäinen jakso eteni FC Espoon hallinnassa, mutta lisämaaleja ei syntynyt. Matias Niemelä sai olla kotijoukkueen maalilla varsin rauhassa, ja nuorukainen suoriutui vieraiden ainoasta laukauksesta kunnialla.

Toinen puoliaika alkoi Sinisen kannalta mukavasti, kun ensimmäisestä maalista vastannut tehokaksikko iski jälleen. Tällä kertaa Rashica tarjoili, ja Heiska viimeisteli.

Ilmassa oli 2-0-maalin jälkeen ratkaisun makua, ja viimeinen niitti tuli 82. minuutilla. Altin Zeqiri haastoi vahvasti laidallaan löytäen maalin edestä Heiskan, joka ei erehtynyt loistopaikasta. Maali oli Heiskalle ottelun toinen, ja peräti kahdeksas neljään peliin.

Päävalmentaja Ilir Zeneli oli luonnollisesti tyytyväinen tulokseen. Harjoitusviikko oli sujunut sääolosuhteiden takia haasteellisesti, mutta joukkue ei antanut sen häiritä.

- Pelikontrolli oli omissa käsissämme, ja pystyimme jälleen luomaan maalipaikkoja. Vastustaja ei sen sijaan juuri tekopaikkoja saanut, mikä on tärkeää, Zeneli sanoo.  

- Saimme tehtyä toisella jaksolla rotaatiota, ja saimme armeijakundeille (Arttu Auranen, Joel Lahtinen ja Miikka Leinonen) minuutteja. He onnistuivat hyvin, eikä poissaolo harjoituksista näkynyt paljoa.

Zeneli iloitsee myös siitä, että pelaajat alkavat hiljalleen löytää keskinäisen yhteistyön. Maalitilinsä avannut Rashica sekä maaliputkeaan jatkanut Heiska olivat malliesimerkki siitä, miltä näyttää, kun pelaajien välinen yhteistyö sujuu mainiosti.

- Meillä on hyviä yksilöitä, jotka pystyvät tuomaan vahvuuksia joukkueellemme. Se on todella arvokasta.

Seuraavaksi Sininen kohtaa cupissa JIPPO:n, joka eteni jatkoon kaadettuaan MP:n ja tasattuaan pisteet PEPO:n kanssa. Kakkosen A-lohkossa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut joensuulaisryhmä on ottelussa vierasjoukkue - pelin ajankohta sekä kenttä selviävät ensi viikolla.

Tätä ennen FC Espoo avaa Busmo Winter Cupin ottelulla PK-35:tä vastaan. Matsi pelataan ensi sunnuntaina 17. helmikuuta Peakfin Arenalla.

Avaus:
Ahmed Abdi (-> 67. Joel Lahtinen)
Viljami Isotalo (-> 75. Daniel Ahlblad)
Riku Heinonen (-> 57. Arttu Auranen)
Samuli Heiska
Valdrin Rashica (-> 62. Miikka Leinonen)
Altin Zeqiri
Sami Stam
Marsad Vafaee
Abaas Ismail
Riyad El Alami
Matias Niemelä

Penkillä:
Heikki Louhivaara

A-pojat toiseen perättäiseen karsintavoittoon

FC Espoon A-juniorit osoittivat lauantain ottelussaan periksiantamattomuutta, kun joukkue kaatoi FC Interin 1-0. Pelin ratkaisumaali syntyi vasta lisäajalla Leevi Kullaan ratkaistua ottelun.

Voitto nosti Sinisen SM-karsintasarjan kolmannelle sijalle. Seuraavaksi Markus Lahtisen valmentaman ryhmän vastaan asettuu LoPa.