Miesten edustuksen johto suli toisella jaksolla - tie cupissa nousi pystyyn

23.2.2019


JIPPO jatkaa Kakkosen Cupin välieriin.

Kahdella voitolla cup-urakkansa aloittanut FC Espoo joutui pettymään perjantai-iltana, kun JIPPO vei Kakkosen Cupin puolivälieräottelun nimiinsä lukemin 1-2. 

Sininen pelasi erinomaisen ensimmäisen jakson, ja 16-vuotias Matias Niemelä sai olla maalillaan melko rauhassa. Puoliajan ainokaisesta vastasi 22. minuutilla huippuvireinen Valdrin Rashica - miehen kulmapotku jäi ensimmäiseen vastustajaan, mutta pallo palasi Rashicalle, joka upotti maailmanluokan kudin takakulmaan.

Riyad El Alami sekä Rashica saivat tilaisuutensa heti maalin jälkeen, mutta JIPPO-vahti Jirko Sorsa selvitti Sinisen yritykset. 

Joensuulaisvieraat tulivat toiselle 45-minuuttiselle sisuuntuneina, eikä kulunut kuin 12 minuuttia ennen kuin peli oli tasan. Niko Niemeläinen pääsi etenemään vasemmalta laidalta, ja viimeisteli tyylikkäästi takayläkulmaan.

Kotijoukkue sai heti perään lisää kylmää kyytiä, kun Risto Kahelin laukoi muutamaa minuuttia myöhemmin maalin edestä 1-2-osuman. 

Viimeisen puolituntisen aikana Sininen yritti lujaa, muttei saanut luotua kunnon maalipaikkoja. JIPPO sen sijaan hyödynsi vastaiskumahdollisuuksia, ja Niemelä joutui venymään pariin paraatipelastukseen.

Kun lisämaaleja ei nähty, JIPPO pääsi kotimatkalle jatkopaikka mukanaan. Isäntien ilonaiheiksi jäivät Erik Valkamon sekä Jaakko Oksasen debyytit edustusjoukkueen virallisissa otteluissa.

Sinisen ottelut jatkuvat Busmo Winter Cupissa, jossa se kohtaa lähiviikkojen aikana Gnistanin sekä Kiffenin.

Avaus:
Viljami Isotalo
Riku Heinonen (-> 64. Jaakko Oksanen)
Samuli Heiska
Valdrin Rashica
Altin Zeqiri
Joel Lahtinen (-> 85. Ahmed Abdi)
Marsad Vafaee
Abaas Ismail
Riyad El Alami
Matias Niemelä
Erik Valkamo

Vaihdossa:
Arttu Kilpelä
Daniel Ahlblad 
Aleksi Juusti