SM-sarjapaikkaa jahtaavat A-pojat valmistautuvat viimeiseen kotiotteluunsa

7.3.2019 klo 09:00

Sijoilta 1-4 edetään suoraan ASM-sarjaan, ja 5. sekä 6. sijoittuneet jatkavat jatkokarsintaan.
Sijoilta 1-4 edetään suoraan ASM-sarjaan, ja 5. sekä 6. sijoittuneet jatkavat jatkokarsintaan.

FC Espoo A - SJK A Matinkylän urheilupuistossa 9. maaliskuuta kello 15:00.

FC Espoon A-poikien SM-karsinta lähenee loppuaan, ja joukkue pelaa ylihuomenna lauantaina karsinnan viimeisen kotiottelunsa. Komeassa viiden ottelun voittoputkessa porskuttava Sininen saa seuraavaksi vastaansa SJK:n.

Asetelmat otteluun ovat kovat, sillä SJK on vain pisteen Sinisen perässä. Kumpikin joukkueista on tällä hetkellä SM-sarjapaikkaan oikeuttavilla sijoilla (1-4), mutta Ilves sekä Inter hengittävät takana niskaan.

Valmentaja Fidan Seferi kertoo, että joukkue lähtee viimeisiin otteluihin hyvillä fiiliksillä. Valmennuksella sekä pojilla on tiedossa, että edessä on kovia taistoja.

- Olemme pelanneet viime matsit häntäpään joukkueita vastaan, mutta SJK ja KaaPo ovat lohkon kärkijengejä. Luottavaisin mielin lähdemme tästä huolimatta peleihin.

Sininen pääsee kovaan testiin

Sarjanelosena majaileva SJK antoi viime viikonloppuna myrskyvaroituksen kaatamalla TPV:n murskaavasti 8-0. Joukkueen paras maalintekijä Aatu Metsä-Ketelä iski pelissä peräti neljä osumaa.

Seinäjokisilla on paitsi Kakkosessa pelanneita nuorukaisia myös Veikkausliiga-kokemusta. Viime kaudella Ykkösen KTP:tä edustanut, ja sitä ennen FC Lahdessa liigavauhtiin tutustunut, Oskari Kekkonen debytoi SJK:ssa TPV:tä vastaan.

Lisäksi SJK:n A-poikien Robbie Malolo sekä Oskar Pihlaja pääsivät pelaamaan Suomen Cupia seuran edustusjoukkueessa. 

Sinisen kohtasi SJK:n viimeksi syyskuussa, kun joukkueet ottivat yhteen SM-sarjan viimeisillä kierroksilla. Tuolloin Leppävaarassa päädyttiin FC Espoon 5-0-voittoon. Seferi tietää, että tuolla tuloksella ei ole tämän ottelun kannalta mitään merkitystä.

- Olen varma, että SJK antaa meille kovan vastuksen. He avaavat hyvin peliä, ja meidän prässimme tulee onnistua lauantaina. Odotan tasaista ottelua, kuten viime kesäkuussa Seinäjoella (FC Espoo voitti 0-1).

ASM-karsinta päättyy FC Espoon osalta 16. maaliskuuta, kun joukkue kohtaa vieraissa KaaPo:n.