A-pojat pelaavat SM-sarjaa myös kaudella 2019

17.3.2019


Joukkue päätti karsintaurakkansa maalittomaan tasapeliin eilen Kaarinassa.

FC Espoon A-pojat onnistuivat upeasti tavoitteessaan selviytyä kauden 2019 ASM-sarjaan. Joukkue varmisti sarjapaikkansa jo viime viikonloppuna SJK-voitollaan, mutta eilisessä KaaPo-ottelussa oli vielä panosta lähtöpisteiden takia (karsinnan voittajalle 3, kakkoselle 2 ja kolmoselle 1 lähtöpistettä).

FC Espoo lähti KaaPo:n vieraaksi tiukoista lähtökohdista, sillä kaarinalaiset olivat vain pisteen Sinistä jäljessä. Siniselle riitti yksi piste kakkossijan varmistamiseen, ja sen joukkue sai, kun ottelussa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Maalin pitäminen puhtaana ei ollut ensimmäinen kerta, sillä Sininen päästi yhdeksässä karsintapelissä vain kahdeksan maalia. Joukkue iski vastustajien verkkoon yhteensä 23 osumaa parhaimpina maalintekijöinään Volter Ryynänen sekä Matti Kankaanpää, jotka osuivat kumpikin viidesti.

Päävalmentaja Markus Lahtinen toteaa, että joukkueesta löytyy todella paljon laajuutta - tästä hyvänä osoituksena se, että kuusi A-junioria oli eilen edustuksen mukana, mutta A-pojat saivat jalkeille hyvän kokoonpanon.

- Kaiken kaikkiaan karsinnasta jäi hyvä maku, ja tästä on mukava lähteä kirkastamaan viime vuoden (pronssi)mitalia. Nyt huilaamme pari viikkoa, sitten aloitamme harjoittelun (huhtikuun lopulla alkavaa) ASM-sarjaa varten, "Maga" kertoo.

- Olemme marraskuun alusta alkaen tehneet kovasti töitä saavuttaaksemme tavoitteemme. Kun osalla pelaajista on kirjoituksetkin edessä, joten futiksesta on hyvä saada hieman taukoa.

ASM-karsinnan lopullinen sarjataulukko löytyy Palloliiton tulospalvelusta.

Onnittelut koko joukkueelle!