P05:n kuusikko sai kokemusta ja onnistumisia Tsekissä

25.3.2019


Uudenmaan U14-joukkue voitti kaikki kolme peliään.

Kuusi FC Espoo P05:n pelaajaa edusti Uudenmaan U14-joukkuetta Tsekissä pelatussa turnauksessa. Pelaajat olivat Iivari Aittokoski, Daniel Asiedu, Joel Huotari, Alex Ramula, Aaro Tiilikainen ja Aaro Toivonen.

Uusimaa aloitti turnauksen ottelulla Plzen Regional Academya vastaan. Puoliajalle mentiin tasalukemissa, mutta toisella jaksolla Uusimaa meni menojaan, ja ottelu päättyi lukemiin 6-4.

Toisessa ottelussa suomalaisten vastaan asettui maineikas Sparta Praha. Uusimaa venyi komeaan 4-3-voittoon, ja Huotari oli yksi maalintekijöistä. 

Viimeisessä ottelussa paikallinen Pardubice Region Academy jäi suomalaisten jalkoihin toden teolla - Uusimaa voitti ottelun 9-0. Tiilikainen teki yhden maaleista.

Reissussa mukana ollut FC Espoon talenttivalmentaja Marko Johansson kehuu joukkueen osoittamaa isoa luonnetta. Johanssonin mukaan FC Espoon pojat täyttivät ruutunsa hyvin - osa pääsi heti mukaan kansainväliseen tempoon, ja loput ekan pelin jälkeen. 

- Sparta Praha -peliä lukuun ottamatta hallitsimme kahta muuta peliä selvästi. Praha-matsi oli todella hyvän kansainvälisen pelin tasoinen, ja siinäkin olimme tasavahvoja. Joukkue oli täynnä itseensä uskovia pelaajia, Johansson sanoo.

- Suurinta osaa meidän pelaajista auttoi se tosiasia, että he ovat olleet FC Lahti United -toiminnan kautta aiemminkin kovatasoisissa kansainvälisissä turnauksissa. 

Johansson kertoo, että pelitempo oli turnauksessa astetta kovempi kuin kotona. Myös tuomarilinja on sallivampi kuin kotimaassa, mikä sopi hyvätempoisiin peleihin.

- Tällöin havainnointi ja tieto kentällä tapahtuvista asiosta on ehdottoman tärkeää kerätä ennen, kuin osallistuu peliin niin pallollisena kuin pallottomana, jolloin myös ratkaisumallit ovat valmiina, Johansson toteaa.