Kauden ensimmäinen Espoon derby pelataan Busmo Winter Cupin välierässä

27.3.2019 klo 09:00

Viime toukokuussa pelattu Espoon derby FC Honka/Akatemian isäntänä päättyi Sinisen juhliin.
Viime toukokuussa pelattu Espoon derby FC Honka/Akatemian isäntänä päättyi Sinisen juhliin.

FC Espoo - EPS Peakfin Arenalla sunnuntaina 31. maaliskuuta kello 11:00

Sininen taipui lauantaina Gnistanille Busmo Winter Cupin viimeisessä lohkovaiheen ottelussa. 2-1-lukemiin päättynyt ottelu olisi voinut kääntyä toisinkin päin, mutta FC Espoon viimeistelyyn jäi parannettavan varaa.

FC Espoon ainokaisesta vastasi Samuli Heiska, joka tasoitti lukemat 1-1:een. Sininen lähti toiselle puoliajalle takaa-ajoasemasta, ja vaikka joukkue pääsi pelaamaan viimeisen puolituntisen miesylivoimalla, lisämaaleja ei syntynyt. Peliväline kyllä saatiin maaliin kahdesti, mutta sekä Heiskan että Marsad Vafaeen yritykset vihellettiin paitsioiksi.

Päävalmentaja Ilir Zeneli ei tappiosta huolimatta jäänyt surkuttelemaan, sillä ottelussa oli paljon hyvää. Sininen sai luotua rutkasti maalipaikkoja, vaikka Gnistan tiedetään todella kovaksi vastustajaksi. 

- Gnistan kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin, ja he ovat investoineet pelaajiin paljon. Joukkueessa on liigakokemusta, ja se myös näkyi. Joukkue tulee olemaan vahva ja vaarallinen läpi kauden, Zeneli arvioi.

- Omat virheemme johtivat heidän maaleihinsa, mutta se oli myös Gnistanin hyvyyttä. Meillä oli toisella jaksolla hyvä vauhti päällä, mutta välillä ei vain pompi.

Omien sopimuspelaajiensa lisäksi Sininen pääsi testaamaan ottelussa A-junioreita, jo tovin joukkueen kanssa harjoitellutta hyökkääjä Kastriot Kastratia sekä keskikenttämies Simon Thurlingia. 23-vuotias Thurling edusti viime kaudella Kakkosen FC Viikinkejä.

Osa A-pojista tulee harjoittelemaan edustuksen kanssa tulevat viikot. Riku Heinosta, Viljami Isotaloa, Miikka Leinosta, Jaakko Oksasta ja Sami Stamia lepuutettiin ottelussa, mutta Zenelin mukaan viisikko saattaa olla mukana jo seuraavassa pelissä. 

Busmo Winter Cup jatkuu Espoon paikallisella

Vaikka Gnistan vei lauantain taiston, Sininen voitti lohkon kuudella pisteellään. Turnaus jatkuu ensi sunnuntaina, kun vastaan asettuu toisen lohkon kakkoseksi selviytynyt EPS.

Viime syksyn päätteeksi Kakkoseen noussut EPS on siinä mielessä erittäin mielenkiintoinen vastus, että Sininen kohtaa espoonlahtelaiset ensimmäisessä Kakkosen kotiottelussaan.

- EPS:lla on kokeneita pelaajia, joilla on kokemusta ylemmiltä tasoilta, ja joilla riittää varmasti nälkää haastaa meidät. On hyvä, että näemme nyt, millaisen joukkueen saamme vastaan toukokuussa, Zeneli sanoo.

- Meidän jätkien pitää oppia pelaamaan cup-pelejä - latautumisen tulee olla täydellinen, sillä homma on kerrasta poikki. 

Busmo Winter Cup saa Zeneliltä kiitosta, sillä se on kilpailullisuutensa ansiosta palvellut tavallisia harjoituspelejä paremmin.

- Jokainen ottelu on ollut hieman erilainen, ja olemme lähteneet jokaiseen matsiin hieman erilaisella kokoonpanolla ja pelijärjestelmällä. On ollut hienoa päästä pelaamaan turnauksessa, jossa on kunnon panos, Zeneli toteaa viitaten tuhannen euron voittopottiin.

Miesten edustus on löytänyt parin viikon aikana kolme sponsoria. Mukaan mahtuu vielä, lisätietoja täältä!