Miesten edustus eteni vakuuttavasti Busmo Winter Cupin finaaliin

1.4.2019


Paikallisvastustaja EPS jäi Sinisen jalkoihin ensimmäisellä jaksolla.

FC Espoo otti komean voiton kauden ensimmäisestä Espoon derbystä, kun EPS kaatui Korsossa murskalukemin 5-0. Vakuuttava esitys toi Siniselle finaalipaikan Busmo Winter Cupissa.

Edustus osui ensimmäisellä jaksolla jopa neljä kertaa. Jos viimeistely takkusi Gnistan-pelissä, nyt se oli äärimmäisen tehokasta - Samuli Heiska rankaisi vanhaa seuraansa kahdesti, ja testimies Simon Thurling, Altin Zeqiri sekä Sami Stam osuivat kerran.

Finaalipaikan lisäksi ilonaiheeksi nousi Stamin paluu kentille kuuden viikon tauon jälkeen. Keskikenttämies pelasi ottelussa reilut puoli tuntia.

Toisen puoliajan alun pientä nukahdusta lukuun ottamatta EPS saatiin pidettyä poissa maalipaikoilta. Päävalmentaja Ilir Zeneli oli varsin tyytyväinen suojattiensa esitykseen. 

- Tiesimme, mihin osa-alueisiin meidän kuuluu satsata, ja onnistuimme siinä. Teemamme oli viime viikon harjoituksissa puolustuspelaaminen, ja se sujui pelissä hienosti. EPS ei ehkä pelannut ihan omalla tasollaan - uskon, että joukkue on huomattavasti valmiimpi, kun sarjakausi alkaa.

Sinisellä oli eri syistä jopa kahdeksan poissaoloa, mutta A-pojat paikkasivat aukkoja erinomaisesti.  

- Toppari Tomas Sarikkola pelasi kanssamme ensimmäistä kertaa cupissa, ja hän onnistui mielestäni todella hyvin. Laitapakki Erik Valkamo pelasi myös hienon matsin.

Myöhemmin sunnuntaina selvisi, että Sininen kohtaa Käpylän Pallon cupin finaalissa. Niin ikään Kakkosen B-lohkossa pelaava KäPa kukisti Gnistanin semifinaalissa lukemin 2-0.

- Meillä on aina ollut tiukkoja kamppailuja KäPa:n kanssa. Lisämielenkiintoa tuo se, että joukkueen valmentajana on FC Espoossa aiemmin luotsannut Kalle Vasse, Zeneli toteaa.

- Finaali on meille tärkeä peli. Olemme kierrättäneet pelaajia turnauksessa paljon, mutta viimeistään nyt meidän on keskityttävä täysillä tuloksen hankkimiseen. Kaikkien pitää tiedostaa se, että vain tuloksella on merkitystä.

Talkooväen apua kaivataan

Cup-finaali pelataan Korsossa lauantaina 13. huhtikuuta. Miesten edustus on sitoutunut purkamaan Espoonlahden kuplahallia samana päivänä, ja tämä aiheuttaa joukkueelle ongelman.

Talkootyö alkaa kello 9:00, ja finaali kello 16:00, joten joukkue ei ehdi tekemään täyttä työpäivää. Mikäli olet valmis auttamaan edustusjoukkuetta talkootöiden merkeissä, otathan yhteyttä joukkueenjohtaja Tomas Ahlbladiin (tomas.ahlblad@fcespoo.fi).

Talkoissa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa. Miesten edustus kiittää koko talkoopäivän ajan urakoivia talkoolaisia kausikortillaan.