Veikkausliiga-kausi alkaa - mukana FC Espoosta tuttuja pelaajia

3.4.2019

Kuvat: Veikkausliiga
Kuvat: Veikkausliiga

Jututimme Sinisestä viime kaudella FC Lahteen lähtenyttä Jasin Assehnounia.

Veikkausliiga-kausi 2019 käynnistyy tänään keskiviikkona, ja fcespoolaisittain suurin mielenkiinto kohdistuu seuran entisiin pelaajiin.

Kesken viime kauden FC Lahteen siirtynyt 21-vuotias Jasin Assehnoun ehti edustamaan lahtelaisseuraa kymmenessä Veikkausliiga-ottelussa. Otteluita Sinisen paidassa kertyi sitä ennen 13, ja niissä komeat kahdeksan maalia.

Assehnoun on pelannut tänä keväänä seitsemässä Suomen Cupin ottelussa, ja iskenyt niissä kolme maalia. Hän onnistui maalinteossa myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, kun Pikkuhuuhkajat kyykytti Norjaa lukemin 8-3.

- Kevät on mennyt tosi hyvin. Olen pysynyt ehjänä ja saanut hyvin minuutteja pre-seasonilla. Minulla sekä joukkueella on ollut kauden alla hyvät fiilikset, ja odotamme innolla kauden alkua, "Jaska" kertoo.

- Omat tavoitteeni tälle kaudelle on tehdä läpimurto sekä paljon tehoja ja päästä pelaamaan. Toivottavasti onnistun!

Sairalle jo kolmas kausi HIFK:ssa

Sarjanousija HIFK:ta edustava 20-vuotias Nikolas Saira aloittaa Assehnounin tapaan toisen liigakautensa. Saira debytoi pääsarjassa jo kaudella 2017, mutta HIFK putosi kauden päätteeksi, ja joutui hakemaan vauhtia Ykkösestä.

Ykkösessä Saira pelasi 12 ottelussa ja teki yhden maalin. Kauden päätteeksi Saira teki jatkosopimuksen ja pelasi keväällä neljässä Suomen Cupin ottelussa.

Sairan tapaan FC Espoon menestyksekästä Nike Premier -voittajajoukkuetta edustanut, tällä hetkellä Dinamo Zagrebissa lainapestillä pelaava, Jusif Ali saatetaan niin ikään nähdä liigakentillä vielä tänä vuonna. Laina Kroatian suurseurassa päättyy kesäkuussa, jolloin 18-vuotias Ali joko siirtynee pysyvästi Dinamoon tai palannee Ilvekseen.