Miesten edustus aloitti Kakkosen vierasvoitolla

5.5.2019


Vaihdot: 
62' Heiska -> Kastrati; 
65' Heinonen -> Abdi;
74' Ahlblad -> Isotalo
Vaihdot: 62' Heiska -> Kastrati; 65' Heinonen -> Abdi; 74' Ahlblad -> Isotalo

Altin Zeqirin maali riitti kolmeen pisteeseen.

Miesten edustus lähti sarja-avaukseen hieman siipirikkoisena, kun Arttu Auranen, Teemu Koski, Joel LahtinenMiikka Leinonen ja Marsad Vafaee puuttuivat joukkueen vahvuudesta Ilves/2:ta vastaan. Poissaoloista huolimatta Sininen sai jalkeille vahvan kokoonpanon, jonka avauksessa oli kaksi Kakkosen debytanttia, Tomas Sarikkola sekä Erik Valkamo. Nuorukaisten myötä avauksen keski-ikä oli vaivaiset 20,5 vuotta. 

Sininen sai otteluun mainion alun, eikä ottelu ollut ehtinyt vanhentua kuin reilut kuusi minuuttia ennen avausmaalia. Valdrin Rashican erinomainen puolenvaihto tavoitti Altin Zeqirin, joka laukoi pallon komeasti taka-alakulmaan.

Vieraat hallitsivat ensimmäisellä jaksolla kenttätapahtumia, mutta peli vaikeutui toisella puoliajalla. Vaikka Ilves piti palloa, ei kotijoukkue saanut rakennettua maalipaikkoja. Myös Sinisen toisen jakson tilaisuudet olivat lähinnä puolittaisia maalipaikkoja, eikä lisäosumia nähty.

Päävalmentaja Ilir Zeneli kehuu nuorta vastustajajoukkuetta, ja myöntää, että peli oli Siniselle haastava. Toisin kuin monesti viime kaudella, Sininen pystyi pitämään johtonsa vaikeinakin hetkinä.

- Viime vuonna vastustajat pääsivät yllättämään meidät tällaisissa tilanteissa. Se ei ollut aina kaunista, mutta kolme pistettä on tärkeintä.

Zeneli oli tyytyväinen Kakkosessa debytoineiden Sarikkolan ja Valkamon esityksiin. Tuoreet sopimuspelaajat hoitivat puolustustehtävänsä moitteettomasti.

- He pärjäsivät yllättävän hyvin, kun huomioi, että kyseessä oli ensimmäiset pelit Kakkosessa. Kokemuksen myötä he tulevat saamaan vielä lisää varmuutta, Zeneli sanoo.

- (Edustusjoukkuedebytantti) Kastriot Kastrati voitti pääpalloja ja pystyi pitämään palloa ylhäällä. Vaikka Kassu on keskenkuntoinen, pystyy hän antamaan hyvän panoksen joukkueelle.

Kohti Espoon derbyä

Sininen pelaa lauantaina 11. toukokuuta ensimmäisen kotiottelunsa, ja vastaan astelee paikallisvastus EPS.

Sarjanousija EPS aloitti Kakkosen niin ikään voitolla, kun se kaatoi TamU:n kotonaan luvuin 2-1. 

Joukkueet viimeksi kohtasivat maaliskuun lopussa Busmo Winter Cupin ottelussa, ja Sininen oli tällöin vahvempi murskanumeroin 5-0. Tästä huolimatta luvassa on tiukka taistelu tärkeistä pisteistä.

- Meidän tulee pystyä saamaan pallollinen pelaamisemme omalle tasollemme. Sitä kautta saamme pallokontrollin paremmin kuin tänään Tampereella. 

Espoon derby pelataan Laaksolahden tekonurmella 11. toukokuuta kello 17:00. Voit varmistaa koko kesä katsomossa ostamalla kausikortin!