Sininen pelaa tuplaviikon ensimmäisen ottelun Tampereella

29.5.2019


Tampere United - FC Espoo Pyynikillä torstaina 30. toukokuuta kello 15:00

FC Espoo nousi sunnuntain derbyvoitolla lohkokärkeen, kun Altin Zeqirin kauden kolmas maali riitti varmistamaan joukkueelle täyden pistepotin. Yhä tappiottomalla saldolla porskuttava Sininen hakee tällä viikolla lisäpisteitä Tampereella sekä myöhemmin Leppävaarassa.

Keskikenttämies Riku Heinonen uurasti 83 minuuttia Honka-voitossa. Hän kärsi viime kaudella loukkaantumisista, ja pelasi vain 11 sarjaottelussa, mutta tällä kaudella Heinonen on ollut avauksessa kaikissa viidessä matsissa.

- Alkukaudesta on erinomaiset fiilikset: kausi on nyt kunnolla käynnissä, ja olemme saaneet oikein hyvän startin. Erityisesti puolustuspäässä ollaan oltu edellisvuotta tasapainoisempia, ja nuoret pelaajat ovat kehittyneet talven aikana paljon, 24-vuotias Heinonen kehuu. 

- Omalla kohdalla startti ollut vähän hankala vanhojen vaivojen johdosta, mutta pyrin kovasti selättämään ongelmat, jotta pääsisin taas nauttimaan pelaamisesta sekä harjoittelusta ja auttamaan joukkuetta kentällä.

TamU käynyt läpi isoja muutoksia

Huomisen vastustajan TamU:n pelaajarunko muuttui talvella valtavasti. Joukkueeseen tuli uusi käskyttäjä, Mourad Seddiki, ja tämä toi paikalliskilpailija TPV:stä mukanaan peräti 11 pelaajaa.

Uusista hankinnoista parhaiten on kuitenkin onnistunut HIFK:n organisaatiosta hankittu Haris Ibrahimovic, joka on tehnyt neljässä ottelussa kolme maalia. Pelaajaliikennettä oli myös toiseen suuntaan, kun TamU menetti runkopelaajiaan Ykköseen nousseen TPV:n riveihin.

TamU on voittanut toistaiseksi yhden ottelun, mutta se oli sitäkin kovempi päänahka, kun joukkue haki pisteet lohkon ennakkosuosikkeihin povatulta GrIFK:lta. Parin viikon takaisen 3-1-voiton jälkeen TamU on jäänyt kahdesti nollille, ensin Pallo-Iiroja ja sitten Gnistania vastaan.

Tamperelaiset pelasivat viime kaudella Kakkosen C-lohkossa, joten FC Espoon ja TamU:n viimeiset viralliset kohtaamiset ovat vuodelta 2017. Tällöin Sininen haki vierasottelusta 3-1-voiton, ja kotikentällä päädyttiin 2-2-tasapeliin.  

Joukkueet pelasivat kaksi harjoitusottelua keväällä 2018, ja tällöin Sininen oli niin ikään toisessa vahvempi, ja toinen ottelu päättyi tasapeliin. Heinonen odottaa tälläkin kertaa tasaista ottelua.

- TamU:sta odotan kovaa, taistelevaa kotijoukkuetta, joka varmasti laittaa meidät koville. Omalla tekemisellä uskon kuitenkin, että pisteet lähtevät Tampereelta torstaina mukaamme.

FC Espoo pelaa tällä viikolla myös kotikentällä - Leppävaaran stadionilla on tarjolla Sinistä balettia sunnuntaina kello 18:30, kun vieraaksi saapuu Pallo-Iirot. Tervetuloa!