Miesten edustukselle kauden avaustappio - raumalaisvieraat iskivät tehokkaasti paikoistaan

2.6.2019


Vaihdot: '77 Kastrati & Ismail -> Heiska & Oksanen
Vaihdot: '77 Kastrati & Ismail -> Heiska & Oksanen

Pallo-Iirot onnistuivat ensimmäisellä jaksolla kahdesti, eikä Sinisen kiri tuottanut tulosta.

FC Espoo kärsi tänään sunnuntaina avaustappionsa Kakkosessa. Sarjanousija Pallo-Iirot haki Leppävaaran stadionilta arvokkaat kolme pistettä, kun viimeistely tuotti Siniselle suuria vaikeuksia.

Sininen kierrätti avauskokoonpanoa torstain Tampere United -ottelusta, ja avauksessa nähtiin myös yksi Kakkosen debytantti - 16-vuotias Mathias Ahlblad vartioi edustuksen maalia ensimmäistä kertaa.

Ahlblad joutui antautumaan jo 12. minuutilla, kun Topias Silvennoisen terävä laukaus painui verkon perukoille. 16-alueen tuntumilta lähtenyttä vetoa edelsi Sinisen hyökkäys toisessa päässä, mutta Altin Zeqirin laukaus jäi pehmoiseksi. 

Pallo-Iirot käytti tekopaikkansa erinomaisesti hyväkseen, ja joukkue tuplasi johtonsa puolen tunnin kohdalla. Erik Mirelin kova laukaus lähti noin 20 metristä, ja meni Ahlbladin käsien kautta yläkulmaan.

Sininen nosti tasoaan heti toisen jakson alussa, ja Kastriot Kastrati olikin lähellä kavennusosumaa. Kaivattu maali syntyi tunnin pelin jälkeen, kun Valdrin Rashica pujotteli muutaman vastustajan, ja viimeisteli pilkun kohdilta varmasti. Osuma oli "Vallulle" kauden toinen.

Tasoitus oli lähiminuuttien aikana enemmän kuin lähellä. Parhaat paikat siunaantuivat Zeqirille, joka ei kuitenkaan päässyt tolppaa lähemmäksi. Maalin jälkeinen huuma laantui hiljalleen, eikä Sininen saanut pitkään aikaan rakennettua laatupaikkoja.

Vielä lisäajalla tasoitus oli vain metrien päässä, kun Zeqirille pelattiin pallo takaviistoon, ja tämän laukaus ohitti jo raumalaisvahdin, mutta puolustus siivosi pallon kulmapotkuksi. Lisäajan kolme kulmapotkua eivät tuottaneet toivottua tulosta, ja Pallo-Iirot pääsi lähtemään kotimatkalle kolme pistettä mukanaan.

Tappiosta huolimatta Sininen on B-lohkon kakkossijalla tasapisteissä kärkipaikkaa pitävän SalPa:n kanssa. Seuraavaksi edustus kohtaa Gnistanin, joka vaanii kärkikaksikkoa pisteen päässä. Ottelu pelataan ensi sunnuntaina Oulunkylässä.

FC Espoon seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 25. kesäkuuta, jolloin SalPa vierailee Leppävaarassa. Tervetuloa!