Miesten edustus sarjakärjen vieraaksi

7.6.2019


Gnistan - FC Espoo Oulunkylässä 9. kesäkuuta kello 18.30

FC Espoo koki viime sunnuntaina kauden avaustappion, kun Pallo-Iirot ryösti täyden pistepotin Leppävaaran stadionilta. Nyt Sinisellä on kasassa 13 pistettä, mikä oikeuttaa B-lohkon kolmanteen sijaan.

1-2-tappioon päättyneestä ottelusta jäi parannettavaa varsinkin viimeistelyn osalta, sillä FC Espoolla oli mainiot tilaisuudet tasoittaa ottelu. Kahdesta takaiskusta huolimatta puolustuspeli on tilastollisesti lohkon eliittiä, sillä vain kaksi muuta joukkuetta on päästänyt yhtä vähän maaleja kuin edustus.

Valmennustiimiin täksi kaudeksi liittynyt Jari Europaeus on tuonut mukanaan paljon tietotaitoa puolustuspelin valmentamiseen. Mies itse antaa vaatimattomasti tunnustusta pelaajille.

- Monilla asioilla on ollut merkityksensä hyvään puolustuspeliimme. Isoin asia kuitenkin on se, kuinka äijät ovat omaksuneet asiat ja suoriutuvat niistä kentällä. Toivotaan, että pystymme jatkamaan näin tiiviisti puolustamalla. Yksi maali voi riittää tällä kaudella monessakin pelissä voittoon, "Euffa" toteaa. 

Revanssihengessä Oulunkylään

Tulevan sunnuntain vastus Gnistan nousi alkuviikolla sarjakärkeen kaadettuaan GrIFK:n vieraskentällä luvuin 3-1. Joukkue joutui tappioasemaan jo alkuminuuteilla, mutta käänsi ottelun voitokseen Zakaria Kibonan, Aleksander Akbarin ja Saloum Faalin osumilla. 

Voitto oli "Kipinälle" kauden viides, ja sillä on takanaan vain yksi tappio. Kovin panostuksin Kakkoseen lähtenyt joukkue on neljän ottelun voittoputkessa, ja tehnyt näissä peleissä 11 maalia.

Gnistanin tunnetuimpiin nimiin kuuluvat alkukaudella kolme maalia iskeneet Pekka Sihvola sekä Tuomas Mustonen ja FC Espoossakin urallaan pelannut toppari Pauli Kuusijärvi. Kolmikko siirtyi Oulunkylään HIFK:sta, jota he olivat nostamassa Veikkausliigaan viime syksynä.

FC Espoo ja Gnistan kohtasivat viimeksi Busmo Winter Cupissa maaliskuussa, jolloin Gnistan vei 2-1-voiton Samuli Heiskan maalista huolimatta. Kyseessä oli Sinisen ainoa tappio turnauksessa, joka päättyi espoolaisjuhliin.

- Viime peli oli tasaista vääntöä, jossa meilläkin oli omat paikkamme. Olisimme voineet saada pelistä tasurin tai jopa voiton. Vastassa on kokenut ryhmä, eikä pelistä tule helppo, Europaeus pohtii.

- Meillä on tappio alla, ja haluamme päästä takaisin voittojen tielle. Sen eteen saamme kuitenkin tehdä ihan kunnon duunin. 

Kakkosessa joukkueiden välisiä otteluita ei olla nähty vuosikausiin - viimeiset välienselvittelyt ovat kaudelta 2014, jolloin Sininen tippui Kolmoseen. 

Sinisen seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 25. kesäkuuta, jolloin tämän hetken sarjakakkonen SalPa vierailee Leppävaarassa. Tervetuloa!