Gnistan nousi kahden maalin takaa voittoon miesten edustuksen isäntänä

10.6.2019


Vaihdot: 56' Kastrati -> Heiska, 73' Abdi -> Ahlblad, 85' Stam -> Oksanen
Vaihdot: 56' Kastrati -> Heiska, 73' Abdi -> Ahlblad, 85' Stam -> Oksanen

Sininen joutui pelaamaan koko toisen jakson kahden miehen vajaalla.

Oulunkylän sunnuntai-illassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun yli 800 katsojaa pakkautui Mustapekka Areenalle. Sininen lähti otteluun maalillaan viime kaudelta tuttu FC Lahti -veskari Joona Tiainen, joka liittyi edustuksen riveihin lyhyellä lainapestillä.

Ottelu alkoi tasaisesti, ja Sinisen ensimmäinen tilaisuus osui Altin Zeqirille, joka laukoi reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen niukasti ohi Aatu Hakalan vartioiman Gnistan-maalin. 

Zeqirin haastot tuottivat vaikeuksia isäntien puolustukselle, ja 27. minuutilla ne tuottivat myös tulosta - Zeqiri karkasi puolittaiseen läpiajoon, Gnistan-toppari Cherif Ndiaye tuuppasi laituria takaapäin, ja pallo asetettiin pilkulle. Zeqiri viimeisteli varmasti, ja Sininen siirtyi vierasjohtoon.

Gnistan otti ottelun hallintaansa avausmaalin jälkeen, muttei päässyt kunnon maalipaikoille. Kesken isäntien pallonhallinann Sininen pääsi vastaiskuun 40. minuutin kohdalla, ja Zeqiri tarjoili Kastriot Kastratille, jonka ensimmäinen yritys torjuttiin, mutta rebound meni verkon perukoille. Kyseessä oli "Kassun" ensimmäinen sarjamaali.

Sinisen musta hetki koitti vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Ensin Zeqiri ajettiin ulos hänen potkaistuaan Gnistanin Pauli Kuusijärveä, ja samassa tilanteessa näki punaista myös Valdrin Rashica, joka otti kaksi korttia suunsoitosta.

Vierasjoukkue kesti tauolle asti ilman takaiskuja, mutta edessä oli koko toinen puoliaika kahden miehen vajaalla. Gnistan hakkasi jakson alussa päätä seinään Sinisen puolustaessa tiiviisti alhaalla, mutta kotijoukkue sai rangaistuspotkun, kun toinen puoliaika oli ehtinyt vanhentua vajaat kymmenen minuuttia. Gnistan-ikoni Tuomas Mustonen ei epäonnistunut täplältä, ja isäntien kiri alkoi.

Sininen ei saanut pidettyä palloa hallussaan, vaan Tiainen joutui tyytymään pitkiin avauksiin, joilla hän haki Samuli Heiskaa. Heiska jäi ylös ypöyksin useampaa puolustajaa vastaan, ja Gnistan vyöryi kerta toisensa jälkeen uusiin hyökkäyksiin.

Pelin tasoitusmaali nähtiin 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Laidalta lähtenyt keskitys tavoitti Aleksander Akbarin, joka pääsi puskemaan aivan vapaasti alakulmaan. Sama mies oli asialla myös kahdeksaa minuuttia myöhemmin, kun hän liukui voittomaalin lähietäisyydeltä. 

Loppuhetkillä Akbar pääsi kokeilemaan hattutemppua pilkulta, mutta veti pelivälineen maalin yli. Tästä huolimatta Gnistan voitti 3-2, ja säilytti asemansa sarjakärjessä.

Tappio pudotti Sinisen B-lohkon neljänneksi viiden pisteen päähän piikkipaikasta. Joukkue kohtaa seuraavaksi paikallisvastus GrIFK:n, joka isännöi ottelua sunnuntaina 16. kesäkuuta.

Sinisen seuraava kotipeli pelataan juhannuksen jälkeen tiistaina 25. kesäkuuta. SalPa vierailee tällöin Leppävaarassa, tervetuloa!