Sininen janoaa takaisin voittojen tielle - edessä kauden ensimmäinen vierasderby

14.6.2019


GrIFK - FC Espoo Kauniaisten Keskuskentällä sunnuntaina 16. kesäkuuta 18:30

Viisi ensimmäistä otteluaan tappioitta pelannut miesten edustus kärsi viime sunnuntaina katkeran häviön, kun sarjakärki Gnistan nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-voittoon Sinisen isäntänä.

Tappio oli FC Espoolle toinen putkeen, mutta joukkue lähtee kahdeksannelle kierrokselle mukavista lähtökohdista - Gnistan on karannut viiden pisteen päähän, mutta seuraavista sijoituksista käydään tiukkaa kilpailua, ja Sinisen 13 pistettä oikeuttaa neljänteen sijaan.

Yhteensä viisi pelaajaa on urakoinut kauden kaikissa otteluista. Yksi heistä on kesken viime kauden Sinisen riveihin siirtynyt laitapelaaja Jonas Zaknoun. Zaknoun toteaa, että joukkueella oli kauden alla korkeat tavoitteet, joissa on pysytty kahta viimeistä peliä lukuun ottamatta.

- Meidän täytyy nyt keskittyä täysillä, ja tehdä työmme mahdollisimman hyvin. Omalla pelillämme hommat hoituvat kyllä, Zaknoun sanoo.

Zaknoun ehti pelata viime kaudella kolmessa ottelussa, joista kahdessa avauksessa. Tällä kaudella hän on mahtunut avauskokoonpanoon viidessä pelissä.

- On ollut hienoa päästä pelaamaan paljon. Työntekoa pitää kuitenkin jatkaa sekä antaa jatkossakin kaikkensa joukkueelle, eikä tyytyä tähän. 

Granilla vaikea alkukausi

Uuden valmennuksen johdolla kauteen lähtenyttä GrIFK:ta povattiin kärkitaistoon, mutta joukkueen kausi on alkanut nihkeästi. Seitsemän ottelun jälkeen vihreäpaidoilla on kasassa vain yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Etenkin puolustuspäässä on riittänyt hankaluuksia, ja joukkue onkin päästänyt eniten maaleja B-lohkossa.

GrIFK lähtee sunnuntain derbyyn niin ikään kaksi tappiota allaan. Jälkimmäinen niistä tuli paikallisottelussa EPS:n vieraana, kun isännät pystyivät nousemaan tappioasemasta 2-1-voittoon.

Kahdesti verkkoja heilutelleet seuraikonit Daniel Langhoff sekä Petter Meyer ovat joukkueen alkukauden parhaat maalintekijät. Langhoff mätti viime kaudella 11 osumaa, ja hänen Samuel-veljensä kymmenen, joten Ilir Zenelin miehistöllä on tiedossa, että vastustajalta löytyy tulivoimaa.

Sinisen kovimmat maalipyssyt, neljästi osunut Altin Zeqiri sekä kaksi maalia iskenyt Valdrin Rashica, ovat sunnuntaina sivussa kärsiessään Gnistan-pelissä hankittuja pelikieltoja.

- Tuleva matsi on ottelu muiden joukossa, mutta on tietenkin hauskaa pelata naapurissa, kun kavereita tulee katsomoon. Meidän täytyy luottaa omaan pelitapaamme, ja pitää heidän vaaralliset yksilönsä aisoissa. Tulkaa kaikki kannustamaan meidät voittoon, Zaknoun päättää.

Miesten edustuksen seuraava kotiottelu pelataan heti juhannuksen jälkeen tiistaina 25. kesäkuuta. Tasapisteissä Sinisen kanssa majaileva SalPa vierailee tällöin Leppävaarassa - tervetuloa!