Miesten edustus teki hienon ryöstöretken Kauniaisiin

16.6.2019


4-1-voitto GrIFK:sta katkaisi Sinisen parin pelin tappioputken.

Kaksi tiukkaa tappiota edellisissä otteluissan kärsinyt FC Espoo palasi voittojen tielle komealla tavalla, kun GrIFK kaatui vierasderbyssä luvuin 1-4. Sinisen kokoopanosta puuttui usea runkopelaaja, mutta joukkue suoriutui sunnuntai-illan taistosta kiitettävästi. 

Ottelu alkoi Gnistan-pelin tapaan Sinisen kannalta mainiosti, kun vastustajan verkko heilui jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Samuli Heiska palasi avaukseen pienen tauon jälkeen, ja kiitti vastuusta viimeistelemällä pelin avausmaalin. Osumaa edelsi Ahmed Abdin erinomainen syöttö.

Isäntien Samuel Langhoff pääsi tasoittamaan ottelun vartti myöhemmin, mutta Sininen lähti tauolle johtoasemassa. Keskitys laidalta tavoitti Riku Heinosen 34. minuutilla, ja keskikenttämies ohjasi pallon maaliin.

Ottelu ratkesi toisen puoliajan alkupuolella, kun Sininen rankaisi isäntiä kahdesti lyhyen ajan sisään. Ensin Heinonen viimeisteli matsin toisen osumansa, ja heti muutamaa minuuttia myöhemmin Kastriot Kastrati pääsi tuulettamaan 1-4-maalia osuttuaan lähietäisyydeltä.

GrIFK ei saanut enää aikaan kavennusosumaa, ja edustus otti huipputärkeät pisteet Kauniaisten lämpimästä kesäillasta. Voitto nosti Sinisen B-lohkon kolmannelle sijalle.

Kokonaisvaltainen esitys joukkueelta

Päävalmentaja Ilir Zeneli toteaa, että GrIFK:n pelitapa oli vieraiden hyvässä tiedossa. Kauniaisten ylpeydellä on ollut tällä kaudella vaikeaa, ja tappio lisäsi Granin tuskaa putoamisviivan alapuolella.

- Pystyimme pitämään tapahtumakontrollin omalla joukkueellamme yhtä pientä nukahdusta lukuun ottamatta. Teimme toiselle jaksolle pientä hienosäätöä, ja se riitti takaamaan meille kolme pistettä.

Zeneli oli tyytyväinen siitä, että joukkueesta löytyi jälleen leveyttä. Arttu Auranen, Viljami Isotalo, Teemu Koski, Joel Lahtinen sekä pelikiellosta kärsineet Altin Zeqiri ja Valdrin Rashica muodostivat pitkän poissaolijalistan, mutta se ei näkynyt tulostaululla.​

- Pystyimme tänään luomaan joukkueena maalipaikkoja​. Joukkueen pelitapa ei saa rakentua yksittäisten pelaajien varaan. Peli-identiteetin tulee olla niin vahva, että pelaajia voi paikata toisilla. Tänään onnistuimme siinä hyvin.

Tulevalla viikolla edustus ei pelaa lainkaan, mutta harjoitukset jatkuvat juhannukseen asti. ​Seuraava koitos on edessä heti tiistaina 25. kesäkuuta, jolloin SalPa vierailee Leppävaaran stadionilla.

- Juhannuksen jälkeen syntyy usein eroja sarjataulukossa. Meidän tulee olla hereillä, ja pystyä vastaamaan huutoon, Zeneli päättää.

GrIFK-ottelun kokoonpanot ja tilastot löytyvät ottelupöytäkirjasta.