Miesten edustus taipui SalPa:lle

26.6.2019


Sininen jäi maaleitta toisen kerran tällä kaudella.

FC Espoo kärsi eilen tiistaina kauden kolmannen tappionsa, kun SalPa haki Leppävaaran illasta täydet pisteet. Lukemiin 0-2 päättynyt ottelu ei ollut Sinisen parhaita esityksiä, mutta SalPa ansaitsi voittonsa.

Vieraat saivat otteluun salama-alun, kun pallo pistettiin pilkulle jo toisella minuutilla. Elmo Heinonen ei erehtynyt, vaan sijoitti varmasti sisään.

SalPa jatkoi vyöryyttämistään, eikä kotijoukkue oikein saanut peliään kulkemaan. Heikki Louhivaara sai olla valppaana maalillaan, ja venyikin pariin kelpo torjuntaan. Kun Louhivaara ei ollut pallon tiellä, pelasti ylärima Sinisen kertaalleen.

Sininen pääsi ajoittain tekopaikoille, mutta seuraavasta maalista vastasi jälleen SalPa-kärki Heinonen. Mainio vasemmalta laidalta lähtenyt keskitys tavoitti miehen boksista, ja tämä viimeisteli tyylikkäästi kauden kahdeksannen sarjamaalinsa.

Isäntien kirivaihde lähti päälle toisella jaksolla, ja puolittaisia maalipaikkojakin alkoi syntyä. Paras tilaisuus siunaantui Kastriot Kastratille, jonka laukaus kuitenkin lirui tolppaan. Kastrati oli muutenkin aktiivinen ja aiheutti alati vaaraa hyökkäyspäässä.

Kun Sininen painoi päälle, pääsi SalPa hakemaan viimeistä niittiä vastaiskujen kautta. FC Espoo sai tukun kulmapotkuja, joista seurasi monta vaarallista hyökkäystä, mutta Louhivaara oli näissä mies paikallaan.

Kotijoukkueen yritystä ei lopulta palkittu, ja pisteet lähtivät Saloon viime kauden kohtaamisten tapaan. Päävalmentaja Ilir Zeneli antoi tunnustusta vieraille, mutta oli samalla pettynyt oman joukkueen esitykseen.

- Aikainen maali oli meille paha takaisku. SalPa teki pelaamisestamme vaikeata, ja monelle pelaajallemme sattui samaan aikaan kauden toistaiseksi heikoin peli. Saimme vain yhden todellisen maalipaikan 90 minuutissa, Zeneli toteaa.

- Jazzia vastaan meidän tulee palata omalle tasollemme aktiivisuudessa. Onneksi seuraava peli tulee nopeasti. 

Tappiosta huolimatta Sininen on sarjataulukossa neljäntenä tasapisteissä paremman maalieron omaavan SalPa:n kanssa. Eroa kärkijoukkue Gnistaniin on kahdeksan pistettä, kun taas putoamisviivan alle on 11 pinnan matka.

Seuraava kotiottelu pelataan jo lauantaina: FC Jazz haastaa Sinisen Lepuskissa kello 17. Tervetuloa!