Sinisen junnuista edariin: Riyad El Alami

28.6.2019


Juttusarjassa tutustutaan miesten edustuksen pelaajiin kotiotteluiden alla: FC Espoo - FC Jazz Leppävaaran stadionilla huomenna 29. kesäkuuta kello 17:00

Miesten edustuksen tuplakotipeliviikko jatkuu huomenna lauantaina. Tiistain kotiottelusta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, kun SalPa vei kohtaamisen lukemin 0-2, ja kiilasi maalierolla Sinisen ohi lohkon kolmannelle sijalle.

Pelissä täydet minuutit ahertanut 21-vuotias Riyad El Alami pettyi Sinisen vastuunkantoon sekä yksilöinä että joukkueena.

- Meille oli paljon enemmän tarjolla, mutta olimme kentällä kaikessa jäljessä. Sen takia lopputulos oli mitä oli, El Alami toteaa.

- Kauden aikana tulee aina hyviä ja vaikeita hetkiä. Vaikeiden hetkien aikana mitataan se, kuinka tiivis ja yhtenäinen joukkue on. Ajoittain olemme pelanneet todella hyvin, mutta pystymme vielä parempaan. Työntekoa pitää jatkaa, meillä riittää aikaa ja potentiaalia.

El Alami on pelannut tällä kaudella kaikissa yhdeksässä sarjaottelussa. Varusmiespalvelus vei viime kaudella kovaotteisen topparin aikaa, mutta nyt hän on saanut keskittyä harjoitteluun läpi talven ja kevään.

- En voi olla täysin tyytyväinen omaan tekemiseeni, mutta olen huomannut, että olen kypsynyt viime kaudesta. En ole kuitenkaan sillä tasolla, millä haluiaisin olevani. 

Erikoinen tie Kakkosen laatutoppariksi

El Alami lopetti jalkapallon C-junioreissa keskittyäkseen opiskeluun. Kolme ja puoli vuotta kestänyt tauko loppui yllättävästi, kun päätös paluusta kentälle syntyi fysiikan tunnilla. 

- Heitimme kaverini kanssa läppää, että pitäisikö aloittaa futis taas. Ilir (Zeneli) näki potentiaalin, ja otti mukaan FC Espoon A-junioreihin. Pelasin siellä puoli vuotta, kunnes lähdin armeijaan.

Laskuvarjojääkärinä palvellut El Alami palasi armeijan harmaista Sinisen paitaan, ja nousi välittömästi edustuksen tärkeäksi pelaajaksi. Vaikka Kakkonen on teini-iässä vuosien tauon pitäneelle futarille hyvä sarjataso, hänen tavoitteensa ovat korkeammalla.

- Haluaisin nähdä, mihin asti rahkeeni riittävät. Menen askel kerrallaan, mutta haluaisin pelata ainakin Suomessa pääsarjatasolla. Sen eteen täytyy tehdä töitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Lauantain vieraana kovavireinen FC Jazz

Kaksinkertainen suomenmestari FC Jazz aloitti kauden vaisusti, mutta viime aikoina joukkue on esiintynyt varsin mainiosti. Jazzin edellisestä tappiosta on kulunut yli kuukausi, ja viimeisistä neljästä pelistä on kertynyt kymmenen pistettä.

Jazz tuskaili ensimmäisissä kolmessa pelissään maalinteon kanssa, mutta sittemmin maalihanat ovat auenneet todellisesti. Etenkin paikalliskilpailija Pallo-Iiroista kesken kauden joukkueeseen siirtynyt Jussi Aalto on ollut tehokas, ja iskenyt komeat kuusi maalia.

Veikkausliigassa ja Ykkösessä maaleja urallaan mättäneen konkarin lisäksi Nicolas Gomes Ramos on maalipörssin kärkipäässä viidellä osumallaan. Joukkueen puolustuksestakin löytyy nimimiehiä Kakkosen tasolle, muun muassa Nigerin maajoukkueessa esiintynyt Fatoghoma Kourouma sekä kovista vapaapotkuistaan tunnettu Joonas Meura.

Viime kaudella Sininen ja Jazz ottivat yhteen kahdesti, ja porilaiset voittivat kotonaan 3-2 kun taas Leppävaarassa päädyttiin 2-2-tasapeliin. El Alami muistaa, että kyseessä on todella fyysinen ja sisukas joukkue.

- Viime kaudella he tekivät lisäaikamaaleja meitä vastaan, ja pitää muistaa, ettei mikään tule tälläkään kertaa ilmaiseksi. He tulevat Porista asti, eivätkä varmasti halua palata tyhjin käsin. Se bussimatka olisi kettumainen lahja, jonka järjestämme heille kyllä.

Riyadin vinkki junnuille: "Muistakaa, että kentän ulkopuoliset asiat ovat tärkeitä. Liikkukaa fiksussa porukassa, välttäkää hankaluuksia ja keskittykää elämän hyviin asioihin. Viettäkää aikaa perheen sekä ystävien kanssa ja tehkää kurinalaisesti töitä - teidät kyllä palkitaan."

Reservijoukkue FC Espoo/2 pelaa Kolmosta tänään perjantaina - Hangon ylpeys FC HIK vierailee lohkokolmosen luona Säterinniityssä, ja matsi alkaa kello 20:00.