Sinisen junnuista edariin - ja FC Lahteen: Altin Zeqiri

24.7.2019 klo 09:00


Juttusarjassa tutustutaan miesten edustuksen pelaajiin kotiotteluiden alla: FC Espoo – KaaPo Leppävaaran stadionilla lauantaina 27. heinäkuuta kello 17:00

19-vuotias Altin Zeqiri seurasi eilen tiistaina Jasin Assehnounin jalanjälkiä ja allekirjoitti pelaajasopimuksen FC Lahden kanssa. Yhteistyöseura FC Lahti oli tietoinen Zeqirin kyvyistä, sillä hän oli käynyt joukkueen testattavana jo muutamaan otteeseen.

Tällä kaudella kahdeksassa sarjaottelussa neljä maalia iskenyt Zeqiri iloitsee sopimuksesta, ja on valmis ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin.

- Uskon, että tämä on oikea askel urallani. Uskon olevani valmis liigakentille pelattuani Kakkosta parin kauden ajan. 

Zeqiri debytoi Kakkosessa jo kaudella 2017, mutta todellinen läpimurto tapahtui seuraavalla kaudella. Laituri pelasi 18 ottelussa ja teki kolme maalia, minkä lisäksi hän oli luomassa useita tekopaikkoja pelitovereilleen.

FC Espooseen B-juniori-ikäisenä saapunut nuorukainen antaa kehityksestään kiitosta päävalmentaja Ilir Zenelille. Kaksikko on tehnyt yhdessä paljon töitä, ja kehitys on ollut viime vuosina huimaa.

- Altin lähtee FC Lahden ammattimaiseen ympäristöön oikeaan aikaan. On hienoa, että seurat tekevät yhteistyötä, mutta on myös muistettava, että Lahti ei ota yhtään pelaajaa vain siksi, että yhteistyö on olemassa. Sopimus on ansaittava, ja hän on tehnyt kovasti töitä, Zeneli painottaa.

Vaikka sopimus on allekirjoitettu, Zeqiri pukee tutun paidan ylleen vielä ainakin parissa ottelussa. Sen jälkeen päätetään, missä hän harjoittelee ja pelaa loppukauden ajan.

KaaPo:n puolustus ollut rautaa

Lauantain vastustaja KaaPo on pelannut toistaiseksi erinomaisen kauden. Syksyn 2017 päätteeksi Kakkoseen noussut joukkue majailee sarjataulukon toisella sijalla kerättyään 12 ottelusta 23 pistettä.

KaaPo on ollut erityisen vahva puolustuspäässä ja päästänyt vain kuusi maalia. Se on esimerkiksi puolet vähemmän kuin sarjaa selvästi johtavan Gnistanin saldo. Juuri Gnistan aiheutti KaaPo:lle kauden ensimmäisen kotitappion, kun "Kipinä" voitti viime viikonlopun kärkikamppailun lukemin 1-0.

Viime kaudella EIF:ssä Ykköstä pelannut Hans-Eemil Honkasalo on KaaPo:n paras maalintekijä viidellä osumallaan. Toiseksi ahkerimmin on osunut Mikko Valtanen, jolla on kasassa kolme maalia. Tunnettuja KaaPo-pelureita ovat muun muassa viime kaudet TPS:aa edustanut Niklas Blomqvist sekä liigakonkari Jukka-Pekka Tuomanen.

KaaPo on ollut Siniselle tasainen vastustaja: keväällä joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin, ja viime kaudella kumpikin voitti kotonaan. Laaksolahdessa pelattu, isäntien 4-3-voittoon päättynyt ottelu, jäi varmasti katsojien mieleen.

- Meillä on ollut viime peleissä vaikeaa, mutta pystymme kääntämään kurssimme. KaaPo on hyvin organisoitu joukkue, ja heillä on selkeä pelitapa. Uskon, että voimme voittaa, kunhan teemme töitä yhdessä joukkueena, Zeqiri toteaa.