Miesten edustus päätti voitottoman putkensa tyylikkäästi

29.7.2019 klo 09:00


KaaPo kaatui helteisellä kotinurmella lukemin 2-1.

FC Espoo palasi voittokantaan lauantaina, kun lohkokakkonen KaaPo jäi Sinisen jalkoihin viihdyttävässä ottelussa. Vaikka taisto alkoi kello 17:00, olosuhteet olivat erittäin kuumat: Leppävaaran stadionin valotaulun lämpömittarissa ylittyi jopa +35c asteen lukemat.

Tunnelma ottelun alla oli surullinen, sillä FC Espoossa ja FC Kasiysissä merkittävän uran tehnyt Markus Lahtinen menehtyi perjantaina. "Magan" kunniaksi pidettiin ennen ottelua hiljainen hetki. 

Kenties osittain säästä johtuen ottelu käynnistyi melko varovaisesti. Kumpikaan joukkue ei saanut luotua kunnon hyökkäyksiä ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana. Paras sauma siunaantui Altin Zeqirille, mutta laituri ei aivan ehtinyt Matias Sorvalin mainioon keskitykseen, joka meni niukasti ohi takatolpasta.

Ensimmäisen jakson ainoa maali syntyi puolen tunnin kohdalla. Riku Heinonen asettui antamaan sivuvapaapotkua, ja pallo tavoitti Kastriot Kastratin pään. KaaPo-vahti Lauri Inkeroinen torjui ensimmäisen yrityksen, mutta Kastrati taisteli paluupallon sisään jalallaan. Osuma oli "Kassulle" kauden neljäs.

Sininen sai maalista lisäpuhtia, ja Samuli Heiska oli välittömästi lähellä maalintekoa. Inkeroinen veti tällä kertaa pidemmän korren hyvällä torjunnallaan. Myös Kastratilla oli tilaisuutensa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt kova laukaus meni sivuverkon puolelle. KaaPo:llakin oli paikkansa tasoitusmaaliin, mutta Matias Niemelän vartioima maali pysyi avausjakson puhtaana.

KaaPo sai palkintonsa 51. minuutilla, kun oikealta laidalta lähtenyt erinomainen keskitys tavoitti Joonas Madetojan. Ottelussa monta vaarallista tilannetta aiheuttanut Madetoja viimeisteli varmasti yläkulmaan.

Sininen ei takaiskusta lamaantunut, vaan tulosta syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kastrati sekä Zeqiri pelasivat mainiosti yhteen 16-alueen tuntumissa, ja Zeqirin tarkka sijoitus meni vastustamattomasti tolpan juureen. Zeqiri nousi maalillaan takaisin joukkueen sisäisen maalipörssin johtoon: osuma oli hänelle kauden viides.

Vieraat pääsivät johtomaalin jälkeen hyville paikoille, mutta Niemelä oli mies paikallaan. Paras tasoitusmahdollisuus syntyi lisäajalla, jolloin tolppa pelasti kotijoukkueen.

Kahdeksan minuuttia kestänyt lisäaika oli Siniselle erittäin haastava, sillä joukkue joutui selviytymään miehen vajaalla. Kastrati sai varsinaisen peliajan loppuhetkillä kovan tällin päähänsä, kun KaaPo-pelaaja tönäisi häntä kaksin käsin selkäpuolelta. Tilanne on tallessa videolla, josta selviää, ettei tarkoituksena ollut mikään muu kuin vahingoittaminen.

Pahoinvoinnista huolimatta Kastrati pääsi tolpilleen vielä ottelun loppuminuuteilla. Hyökkääjä kärsi myöhemmin lauantaina pahoinvoinnista, ja joutui sairaalaan kuvattaksi. Lähipäivät näyttävät, onko kyse jostain vakavasta.

Sininen kesti vieraiden paineen, ja pääsi juhlimaan vapauttavaa voittoa Hittiputken tahtiin. Voitto oli joukkueelle kauden kuudes, ja nosti edustuksen lohkon neljännelle sijalle. 

Voitto omistettiin Magalle

Päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että ottelu oli koko joukkueelle erittäin tunteikas. Lahtinen oli valmentanut useaa edustuksen pelaajaa, ja suru-uutinen kosketti kaikkia. Tästä huolimatta joukkue pystyi latautumaan suoritukseen, joka riitti kolmeen pisteeseen.

- Palasimme omalle tasollemme sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Meillä oli paljon muutoksia kokoonpanossamme, mutta pelaajat kantoivat vastuunsa hienosti. 

Tällaisena pelaajana Zeneli mainitsee erityisesti Daniel Ahlbladin, joka urakoi Sinisen keskikentällä täydet minuutit. Vähemmälle peliajalle viime aikoina jäänyt nuorukainen taisteli hienosti ja väsymättömästi.

- Dani oli erinomainen. Se kertoo siitä, että hän on pitänyt kuntoaan hyvin yllä, ja nyt kun hän sai mahdollisuuden, hän todella käytti sen, Zeneli kehuu, ja antaa perään erityistunnustusta Viljami Isotalolle.

- "Viltsun" henkiset ja fyysiset ominaisuudet ovat todella iso asia joukkueellemme. Hän johtaa esimerkillään ja laittaa itsensä erinomaisesti likoon. Hän on johtaja.

Tappioputki oli Zenelin mukaan vaihe, joka opetti koko joukkuetta. Hän uskoo, että se teki joukkueesta entistäkin vahvemman. ​

- Tulemme tekemään kaikkemme, että pysymme kärkipäässä. Pelimme sekä pelaajamme kehittyvät koko ajan, ja sitä kautta saamme parempia tuloksia.

Joukkueiden kokoonpanot löytyvät Palloliiton ottelupöytäkirjasta. Sininen kohtaa seuraavaksi FC Honka/Akatemian, joka isännöi derbyä torstaina 1. elokuuta. Seuraava kotiottelu pelataan 10. elokuuta, jolloin Tampere United vierailee Leppävaarassa.