Torstaina kauden kenties viimeinen paikallisottelu - Sininen toistaiseksi voittamaton derbyissä

31.7.2019

FC Honka/Akatemia - FC Espoo Tapiolan urheilupuistossa 1. elokuuta kello 18:30

Miesten edustus palasi viime lauantaina vakuuttavasti voittojen tielle, kun joukkue kukisti lohkon kakkospaikalla majeilevan KaaPo:n Kastriot Kastratin sekä Altin Zeqirin maaleilla. Kauden kuudes voitto nosti Sinisen 20 pisteeseen, ja se oikeuttaa tällä hetkellä lohkon viidenteen sijaan.

Kaksi voitoista on tullut Espoon derbyistä, joita on pelattu tällä kaudella kolmesti. Torstain FC Honka/Akatemia-ottelu on todennäköisesti kauden viimeinen paikallisvääntö, ellei sekä FC Espoo että FC Honka yllä neljän kärkeen.

FC Honka on tällä hetkellä B-lohkon kahdeksannella sijalla. Joukkue lähtee derbyyn vakuuttavan tappiottoman putken siivittämänä: Honka hävisi viimeksi toukokuun lopussa. Viime ottelussaan perjantaina Riku Paularinteen luotsaama ryhmä pelasi 1-1-tasapelin lohkokärki Gnistanin kanssa. 

Hongan puolustus on toiminut melko hyvin, ja joukkue on päästänyt vain 16 maalia, mutta hyökkäyspäässä on ollut hieman ongelmia. 15 tehdystä osumasta on vastannut yhdeksän eri pelaajaa, ahkerimmin kolme kertaa osuneet Robbie Azodo sekä Arlind Sejdiu.

Edustusjoukkueenkin tuulia haistellut kaksikko tuo runsaasti haasteita vastustajan puolustukselle. Laadukkaita pelaajia riittää myös muille pelipaikoille - muun muassa keskikenttämies Doni Arifi sekä maalivahti Rasmus Leislahti ovat osoittaneet pärjäävänsä myös kovemmissa ympyröissä.

Akatemia oli viime kaudella FC Espoolle mieluisa vastus, sillä kumpikin ottelu päättyi Sinisen voittoon. Leppävaarassa lukemat olivat selvät 3-0 ja Tapiolassa 2-4. Tämän kauden aiempi kohtaaminen päättyi jälleen Sinisen juhliin, kun edustus kaatoi Akatemian kotinurmellaan numeroin 1-0.

Sinisen kotiottelut jatkuvat ensi viikon lauantaina, kun lohkon viimeisellä sijalla viruva Tampere United vierailee Leppävaarassa kello 17:00. Kyseessä on todellinen superlauantai, sillä naisten edustus pelaa niin ikään Lepuskissa: JyPK/2-ottelu alkaa kello 13.