FC Honka/Akatemian rangaistuspotkut kaatoivat miesten edustuksen

2.8.2019


Matias Viitainen rankaisi Sinistä kahdesti pilkulta.

FC Espoo kärsi kauden ensimmäisen derbytappionsa eilen torstaina, kun FC Honka/Akatemia voitti kotonaan lukemin 2-1. 

Sinisen avaus oli ottelussa lähes sama kuin viime lauantaina KaaPo:n isäntänä, mutta Riyad El Alami korvasi Tomas Sarikkolan topparina ja Sami Stam Riku Heinosen keskikentällä. Kaikkiaan yhdeksän avauksen pelaajaa oli noussut edustukseen omien junioreiden kautta.

Nuori kotijoukkue aloitti maalinteon 22. minuutilla, kun Matias Viitanen viimeisteli avausosuman rangaistuspotkusta. Sininen sai iskettyä ansaitun tasoituksen muutama minuutti ennen taukovihellystä, kun Kastriot Kastrati teki kauden viidennen osumansa.

Kastratin tapaan viisi maalia tällä kaudella tehtaillut Altin Zeqiri pääsi yrittämään johtomaalia rangaistuspotkusta 73. minuutilla, mutta epäonnistui yrityksessään. Kuusi minuuttia myöhemmin pilli soi toisessa päässä, ja Viitanen ohitti Matias Niemelän pilkulta toistamiseen.

Sininen painoi lopussa ankarasti päälle, mutta kulmapotkut, joita joukkue sai ottelussa peräti 14, eivät tuottaneet tulosta. Kastrati kolkutti tolppaa viime minuuteilla, mutta lähemmäs ei päästy, ja pisteet jäivät Tapiolaan.

Honka nousi kolmen pisteen ansiosta tasapisteisiin FC Espoon kanssa. Sininen on nyt sarjataulukon viidentenä kolmen pisteen päässä kakkossijasta, joten taistelu kärkipäässä on tiukkaa.

Edustuksen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 10. elokuuta, kun Tampere United vierailee Leppävaarassa. Paikalle kannattaa saapua jo ennen kello 17:00 alkavaa ottelua, sillä naisten edustus pelaa tekonurmella JyPK/2:ta vastaan kello 13:00.