Sininen hakee revanssia raumalaisista

16.8.2019


Pallo-Iirot - FC Espoo Äijänsuon stadionilla lauantaina 17. elokuuta 17:00

Sininen otti viime viikonloppuna toisen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Tampere United kaatui komeasti 6-0. Voitto nosti joukkueen B-lohkon neljännelle sijalle viisi pistettä kakkossijasta.

Yksi voiton takuumiehistä oli 28-vuotias Ahmed Abdi, joka siirtyi FC Espoon paitaan täksi kaudeksi. Abdi pelasi täydet 90 minuuttia, ja ottelu oli hänelle kauden 11.

- Meillä oli TamU:a vastaan erityisen nuori joukkue, mutta pystyimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Omakin pelaamiseni on hiljalleen paljon parempaa, kun olen sopeutunut, joukkueen kokeneimpiin kasvoihin kuuluva Abdi toteaa.

Abdi siirtyi Kiffenistä FC Espooseen kuultuaan, että tekeminen on Leppävaarassa ammattimaista. Hän allekirjoittaa tämän, ja kehuu seuran tarjoamia olosuhteita.

- Myös valmennus on todella hyvää. Pidän Ilirin (Zeneli) tyylistä, ja hän oli yksi suurimmista syistä, miksi tulin tänne. Oli minulla ystäviäkin täällä, se oli toinen iso tekijä.

Iirot kävivät ryöstöretkellä Leppävaarassa

Sarjanousija Pallo-Iirot on kerännyt 15 ottelustaan sekä viisi voittoa, tasapeliä että tappiota. 20 pistettä oikeuttaa B-lohkon kahdeksanteen sijaan, mutta matkaa Siniseen ja nelossijaan on vain kolme pistettä.

Joukkue hävisi viime viikonloppuna Gnistanille lukemin 3-1. Myös joukkueen edellinen kotitappio tuli "Kipinälle", mutta siitä on kulunut jo 2,5 kuukautta - viimeiset kuusi kotipeliään Iirot on tahkonnut tappioitta.

FC Espoo kärsi kauden avaustappionsa juuri raumalaisille, kun Topias Silvennoisen ja Erik Mirelin maalit riittivät 2-1-vierasvoittoon. Silvennoinen ja Mirel jakavat Iirojen sisäisen maalipörssin johtopaikan osuttuaan kumpikin kolmesti tällä kaudella.

- Pallo-Iirot oli fyysinen ja erittäin suoraviivainen vastustaja. Siitä pelistä jäi huono maku, sillä olimme heitä parempia. Meidän täytyy uskoa lauantaina omaan tekemiseemme, että hoidamme paremman tuloksen tällä kertaa, Abdi pohtii.

- Menemme loppukauden peli kerrallaan. Meidän ei pidä miettiä liikaa sarjataulukkoa, vaan katsoa sitten kauden päätteeksi, mihin sijoituimme.

Yhtä lukuun ottamatta kaikissa Iirojen otteluissa pelannut Eetu Kaipio joutuu huilaamaan huomisen ottelun pelikiellon takia. FC Espoolla ei ole pelikieltoja. 

FC Espoon kotiottelut jatkuvat jo torstaina 22. elokuuta, jolloin lohkokärki Gnistan vierailee Leppävaarassa. Tervetuloa!