Sinisen junnuista edariin: Viljami Isotalo

21.8.2019


Juttusarjassa tutustutaan miesten edustuksen pelaajiin kotiotteluiden alla: FC Espoo - IF Gnistan Leppävaaran stadionilla torstaina 22. elokuuta 18:00

Miesten edustuksen kausi on sujunut hiukan ailahtelavasti, mutta viime viikkojen tulokset sekä peliesitykset ovat olleet lupauksia herättäviä. Komea 6-0-kotivoitto Tampere Unitedista sekä 2-1-vierasvoitto Pallo-Iiroista nostivat Sinisen takaisin voittokantaan ja taistelemaan lohkon kärkipään sijoituksista.

- Kausi on ollut pientä vuoristorataa, mutta huonommistakin hetkistä on selvitty, ja joukkueessa on tällä hetkellä hyvät fiilikset. Olemme saaneet hyvän vaiheen päälle ja pyrimme pitämään sen, Viljami Isotalo toteaa.

21-vuotias toppari on pelannut tällä kaudella 13 Kakkosen ottelussa, ja hänen kykynsä on huomattu myös yhteistyöseura FC Lahdessa. Isotalo vietti viime viikolla kolme päivää lahtelaisten harjoituksissa ja pärjäsi mukavasti.

- Viimeisen kuukauden aikana on mennyt tosi hyvin sekä treeneissä että peleissä. Jalat ovat olleet kovassa rasituksessa viime viikot, mutta nautin pelaamisesta, joten mikäs siinä, Isotalo sanoo.

- Ero meidän joukkueen ja liigajengin välillä ei ollut niin iso kuin oletin, mutta kyllä sen huomasi harjoituksissa - tempo oli kovempi. Kun löytää tietyn rentouden, se ei ole niin erilaista. 

Kasvattajaseurasta edustuksen kapteeniksi

Isotalo aloitti jalkapallon viisivuotiaana, kun hänen ystävänsä isä ryhtyi FC Kasiysi/Niipperin valmentajaksi. Ystävä oli 1997 syntynyt, joten Isotalo pelasi uransa alkumetreistä alkaen vuotta vanhempien kanssa.

Kaupunginosajoukkueesta tie vei Kasiysin taitokouluun ja ikäluokan edustusjoukkueeseen. Isotalo pelasi vielä FC Espoon C-junioreissa 1997 syntyneiden kanssa, mutta B-ikäisenä hän vaihtoi omanikäistensä pariin.

A-junioriaikana Isotalo kävi armeijan, ja sen jälkeen edelliskaudelta tuttu päävalmentaja Ilir Zeneli kutsui hänet edustuksen rinkiin. Isotalo debytoi edustuksessa viime kaudella ja pelasi lopulta 19 ottelussa.

Kapteeniksi Isotalo nousi tällä kaudella. Hän ei omien sanojensa mukaan nähnyt itsessään kapteeniainesta nuorempana, mutta on tyytyväinen saamaansa kunniaan.

- Kun vastuuta on tullut, sitä on oppinut myös ottamaan vastaan. On ollut helppoa pysyä samassa seurassa näin kauan, kun kasvot ovat pysyneet samoina, ja sellainen rento fiilis on pysynyt matkan varrella.

Kaksi hyvää kautta Kakkosessa ovat osoittaneet, että Isotalo on erinomainen puolustaja tälle sarjatasolle. Seuraava askel ei ole vielä tiedossa, mutta sellainen tullaan todennäköisesti näkemään.

- Haluan katsoa, kuinka pitkälle pääsen parin seuraavan vuoden aikana. Katsotaan sitten, missä menen.

Revanssin paikka

B-lohkoa kahdeksan pisteen erolla Ilves/2:een johtava Gnistan pelaa erittäin vakuuttavaa kautta. Joukkue hävisi toukokuussa KaaPo:lle, mutta sittemmin tappioita ei ole tullut. Koko kauden saldo on 12 voittoa, kolme tasapeliä ja yksi häviö.

Edellisessä ottelussaan oulunkyläläiset jäivät 1-1-tasapeliin GrIFK:n kanssa, kun vieraat tasoittivat loppuhetkillä. Gnistanin ainoasta maalista vastasi Zakaria Kibona, joka aloittaa syksyllä FC Espoon 2008 syntyneiden poikien päävalmentajana.

Viisi maalia tällä kaudella iskenyt Kibona on osa Gnistanin kivikovaa hyökkäystä, josta ei tehomiehiä puutu. Aleksander Akbarilla sekä muun muassa HIFK:sta tutuilla Pekka Sihvolalla ja Tuomas Mustosella on kasassa kuusi rysää.

Akbar ja Mustonen onnistuivat maalinteossa Sinistä vastaan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kesäkuussa pelattua trilleri oli vielä puoliajalla 0-2-lukemissa Altin Zeqirin ja Kastriot Kastratin onnistuttua maalinteossa, mutta Gnistan jyräsi toisella jaksolla 3-2-voittoon.

Sininen pelasi koko toisen jakson kahden miehen vajaalla Zeqirin ja Valdrin Rashican lennettyä ulos kentältä 43. minuutilla. Tappio oli joukkuelle kauden toinen ja ensimmäinen vieraissa.

FC Espoo lähtee otteluun lohkon neljänneltä sijalta 13 pistettä Gnistanin perästä. Matkaa kakkospaikalle on kuitenkin vain viisi pistettä, ja kahdeksanteen sijaan kuusi pistettä, joten loppukaudella riittää jännitettävää.

Tervetuloa kannustamaan Sininen voittoon!