Sinisen junnuista edariin: Miikka Leinonen

30.8.2019 klo 09:00


Juttusarjassa tutustutaan miesten edustuksen pelaajiin kotiotteluiden alla: FC Espoo - GrIFK Leppävaaran stadionilla 31. elokuuta 17:00

20-vuotias Miikka Leinonen muistuttaa montaa muutakin miesten edustuksen pelaajaa - nuori, taitava, kova tekemään töitä sekä seurayhteisön oma kasvatti.

PEP:ssa uransa kuusivuotiaana aloittanut laitapakki on edustanut FC Espoota 11-vuotiaasta asti. Matkan varrelle on mahtunut muun muassa historiallinen Nike Premier Cupin voitto sekä lukuisia pelejä edustusjoukkueessa.

Leinonen debytoi edustuksessa jo 17-vuotiaana toukokuussa 2016 ja teki avausmaalinsa heti SalPa-voitossa. Joukkueen runko oli tuolloin huomattavasti kokeneempi kuin tänä päivänä, mutta Leinonen nousi nopeasti avaukseen ja pelasi kaikkiaan 15 ottelussa debyyttikaudellaan.

Kausina 2017 ja 2018 Leinonen pelasi kummassakin 21 ottelussa eli hän on pitänyt kiinni roolistaan.

- Pelejä on nyt neljässä kaudessa saanut alle mukavasti, ja niiden mukana on tullut paljon vastuuta joukkueen sisällä. Kehityn toki itsekin joka päivä pelaajana, mutta pystyn nykyään jakamaan myös neuvoja edarin uusille pelaajille, Leinonen toteaa.

Tällä kaudella otteluita on kertynyt vähemmän, sillä Leinonen sai varusmiespalveluksensa suoritettua vasta kauden alettua. Armeijasta huolimatta Leinonen on pelannut kymmenessä sarjaottelussa, ja yhtä lukuun ottamatta uurastanut kentällä täydet minuutit.

Kaikkiaan otteluita Kakkosessa on 67, joten hän saanee vielä loppukauden aikana tasaluvun täyteen. 20-vuotiaalle määrä on erittäin kunnioitettava, ja on mainitsemisen arvoista, että Leinoselle on annettu vain yksi keltainen kortti.

- Henkilökohtaisesti tuntuu, että kausi on vasta alkanut, kun intti vei ison osan keväästä. Nautitaan nyt, kun pelejä on, Leinonen sanoo. 

- Joukkueen tavoitteet loppukaudelle on lähteä voittamaan jokainen peli kerrallaan. Katsotaan sitten, mihin se riittää.

GrIFK on löytänyt hyvän vireen

Kauniaisten futisylpeys GrIFK aloitti kauden heikosti ja voitti vain yhden 12 ottelustaan. Kurssi kääntyi heinäkuun lopussa, kun joukkue kaatoi FC Jazzin kotonaan - sen jälkeen tuloksina on tullut kaksi vierastasapeliä sekä elintärkeät voitot KäPa:sta ja EPS:sta. Pisteiden myötä GrIFK on noussut sarjataulukon yhdeksännelle sijalle kolme pistettä putoamisviivan yläpuolelle.

GrIFK nuorentui paljon tälle kaudelle, mutta ratkaisujen hetkinä kokeneet pelaajat ovat nousseet esille. Etenkin seuraikoni Petter Meyer on ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja osunut kahdessa viimeisessä ottelussa. Meyer on viidellä osumallaan joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä yhdessä niin ikään seuraa kauan edustaneen Samuel Langhoffin kanssa. 

FC Espoo teki ryöstöretken Kauniaisiin kesäkuun puolivälissä. Samuli Heiska sekä Kastriot Kastrati tekivät maalin mieheen, ja Riku Heinonen osui kahteen kertaan hienossa 4-1-voitossa.  

GrIFK vieraili Leppävaarassa viimeksi elokuussa 2018, jolloin Sininen vei ottelun komean esityksen päätteeksi. 3-1-voiton maaleista vastasivat kahdesti osunut Heiska sekä lisäajalla iskenyt Jasin Assehnoun.

- Grani on hyvässä vireessä nyt, ja haluaa varmasti revanssin edellisestä ottelusta. Joukkue tulee olemaan tiukempi vastus kuin kevätkierroksella, Leinonen pohtii.

Tervetuloa nauttimaan derbystä ja kesäillasta Lepuskiin!