Sininen matkaa Saloon revanssihengessä

13.9.2019


SalPa - FC Espoo Salon keskuskentällä lauantaina 14. syyskuuta 15:00

Miesten edustus aloittaa syksyn pelinsä hyvässä vireessä. Joukkue on neljän ottelun tappiottomassa putkessa pelattuaan tasan Gnistanin kanssa, ryöstettyään pisteet Pallo-Iirojen vieraana sekä kaadettuaan Tampere Unitedin ja GrIFK:n murskalukemin.

Yksi GrIFK-ottelun onnistujista oli Abaas Ismail, joka teki 79. minuutilla ensimmäisen virallisen maalinsa FC Espoon paidassa. Derby oli 21-vuotiaalle Ismailille kauden yhdeksäs Kakkosen peli.

- Oli kiva saada maalitili auki ja syöttää lisäksi yksi maali. Pelistä jäi hyvä fiilis, ja toivottavasti tehoja on luvassa lisää, Ismail sanoo.

- Joukkueessa on nyt todella hyvä fiilis - treeneissä on positiivinen tunnelma, ja kaikki ovat harjoitelleet sekä pelanneet hyvällä asenteella. 

Sinisellä on loppukaudella hyvät mahdollisuudet edetä jatkosarjaan eli neljän parhaan joukkoon. Tämä vaatisi todennäköisesti ainakin pistettä Salosta, joka ei ole helppo tehtävä.

- SalPa on hyvin organisoitu joukkue, jolla on hyviä yksilöitä. Yksi lohkomme kovimpia vastuksia. Haluamme revanssin.

Salolaiset vieneet pidemmän korren viime kohtaamisissa

Lohkokutonen SalPa kärsi viime kierroksella tappion Gnistanin vieraana. Joukkue johti peliä avausjakson jälkeen, mutta sarjakärki käänsi ottelun edukseen ja aiheutti salolaisille kauden seitsemännen tappion.

Ennen tätä SalPa voitti Pallo-Iirot ja Tampere Unitedin. Voitot tekivät joukkueelle hyvää, sillä se oli ajautunut viiden ottelun voitottomaan putkeen. Heikko heinäkuu, elokuun alun tappiot ja viimeistään Gnistan-häviö tarkoittivat sitä, ettei SalPa taistele tänä vuonna lohkovoitosta.

Joukkue on tehnyt tällä kaudella 36 maalia eli kolmanneksi eniten maaleja lohkossa. FC Honkaan kesällä siirtynyt Elmo Heinonen viimeisteli 13 ottelussa peräti 11 osumaa. Hänen jälkeen maalinteossa ovat useimmin onnistuneet kuuden maalin Kasperi Tuomi sekä viidesti osuneet Lucas Gabrielsson ja Eetu Leppänen.

Heinonen toimi salolaisten sankarina myös Leppävaarassa, kun SalPa haki 2-0-vierasvoiton kesäkuun lopussa. SalPa on ollut FC Espoolle erittäin vaikea vastustaja myös aiemmin - viime kauden kohtaamiset päättyivät salolaisten 7-0- ja 2-1-voittoihin. Sinisen edellinen voitto keskinäisistä peleistä on syksyltä 2017, jolloin joukkue haki Salosta komean 3-2-voiton. 

Sinisen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 21. syyskuuta, jolloin Ilves/2 vierailee Leppävaaran stadionilla. Tervetuloa!