Miesten edustus jatkoi hienoja esityksiään Leppävaarassa

22.9.2019


Ilves/2 karkasi alussa johtoon, mutta Sininen nousi rinnalle ja selvään voittoon.

FC Espoo palasi voittokantaan eilen lauantaina, kun lohkokolmonen Ilves/2 vieraili koleassa Leppävaarassa. Ottelun alku oli Siniselle hankala, mutta joukkue pääsi lopulta juhlimaan komeaa 4-1-voittoa.

Eetu Mömmö vei vieraat johtoon seitsemännellä minuutilla, ja Sininen sai lisää jobinpostia muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Riku Heinonen ei pystynyt jatkamaan ottelua kovan tällin seurauksena. 

Tasoitusmaali syntyi 16. minuutilla, kun Miikka Leinonen syötti Valdrin Rashican läpi, ja tämä viimeisteli varmasti. Laukaus oli isännille ottelun ensimmäinen, kun Ilves puolestaan oli hätyytellyt Heikki Louhivaaran vartioimaa maalia useampaan otteeseen.

Ote siirtyi tasoitusmaalin jälkeen FC Espoolle. Rashicalla sekä Kastriot Kastratilla oli paikkansa, ja johto-osuma syntyi viimein 40. minuutilla, kun Kastrati teki itselleen hyvin tilaa boksissa, ja laukoi pallon maaliin.

Sininen pääsi puoliajalle kahden maalin johdossa, kun Kastrati osui muutamaa minuuttia myöhemmin uudestaan. Keskitys tavoitti kärjen maalin edustalta, ja komea viimeistely meni vastustamattomasti verkon perukoille.

Kotijoukkue tuli myös toiselle jaksolle hyvällä jalalla, eikä Kastratin hattutemppu ollut kaukana. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin Rashica, joka ajoi 53. minuutilla boksiin, ja sijoitti lähietäisyydeltä takakulmaan. 

Ilves sai loppua kohden pelistä kiinni, ja pallo kävi Louhivaaran vartioiman maalin tolpassa, mutta kolmen maalin johto pysyi loppuun asti. Päävalmentaja Ilir Zeneli oli aiheesta tyytyväinen joukkueensa hallittuun esitykseen.

- Olin itse alkuviikon poissa treeneistä koulutuksen takia, mutta Euffa (Jari Europaeus) ja pojat pitivät hommat kohdillaan. Perjantaina kävimme läpi Ilveksen pelaamista, ja eilinen oli hyvä palkinto hyvin tehdystä työstä, Zeneli sanoi.

Zeneli kehuu edustuksen tekemistä sekä joukkueessa vallitsevaa kilpailutilannetta. Monelle pelipaikalle on tunkua, ja harjoituksissa tehdään kovasti töitä. Tämä on johtanut myös hyviin esityksiin peleissä.

Voitto Ilveksestä oli FC Espoolle kauden toinen, ja tällä kertaa lukemat olivat selkeämmät kuin keväällä (0-1). Zeneli näkee, että Sininen oli tällä kertaa paljon kurinalaisempi kuin viime kohtaamisessa.  

- Tiesimme nyt, millaisen joukkueen saamme vastaan. Pystyimme pitämään pelitapahtumat hallussamme. Puolustimme hyvin ja saimme riisuttua heidän aseensa.

Sininen nousi voitolla B-lohkon neljänneksi. Lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa nousukarsintasarjaan, jota pelataan alustavasti 12., 19. ja 26. lokakuuta.

Miesten edustuksen kauden kenties viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 5. lokakuuta. KäPa saapuu tällöin Leppävaaran stadionille, tule sinäkin!