B-pojat varmisti paikkansa ensi kevään SM-karsinnassa

29.9.2019


Paikka kolmen parhaan joukossa varmistui derbyvoitolla.

FC Espoon B-juniorit pelaavat keväällä 2020 SM-karsintasarjaa. Joukkue voitti tänään sunnuntaina FC Honka/3:n lukemin 4-1, ja samalla varmistui, että Sininen on lohkossaan vähintään kolmannella sijalla. 

Kotijoukkue FC Espoon sankariksi nousi Mustafa Beyai, joka mätti kaikki neljä maalia. Kaksi niistä syntyi jo ottelun alkuminuuteilla, ja kaksi jälkimmäistä parin minuutin sisään vartti ennen loppua. Hongan ainokainen painui Alex Ramulan selän taakse 84. minuutilla. 

Sininen on pelannut vakuuttavan syyskauden voitettuaan kahdeksan ottelua, pelattuaan kerran tasan ja hävittyään kerran. Joukkueen maaliero on tällä hetkellä 33-11, ja päästettyjen maalien määrä on lohkon toiseksi pienin.

FC Espoo sijoittui kevätkaudella lohkonsa kahdeksanneksi, ja eroa kärkeen jäi peräti 12 pistettä. Päävalmentaja Teemu Husso näkee, että joukkue oli syyskaudella henkisesti vahvempi.

- Keväällä sulimme kovia vastustajia vastaan, mutta syksyllä olemme pystyneet suorittamaan tasaisesti. Ottelut ovat ratkenneet pieniin asioihin - olemme olleet nyt tehokkaampia ja puolustaneet samalla paremmin, Husso toteaa.

Ryhmässä on kymmenkunta 2002 syntynyttä, jotka ovat ensi kaudella A-ikäisiä, mutta joukkueen runko pysynee melko samana myös kevään SM-karsinnassa. Honka-ottelun avauksessa oli pari 2002 syntynyttä, mutta suurin osa oli nuorempia ikäluokkia. 

B-poikien kausi päättyy ensi lauantaina, kun se kohtaa päätöskierroksella sarjakärki PKKU:n. Matsi pelataan Leppävaaran TN1:llä kello 13:00.

FC Espoo onnittelee koko joukkuetta hienosta kaudesta!