Sinisen junnuista edariin: Sami Stam

3.10.2019


Juttusarjassa tutustutaan miesten edustuksen pelaajiin kotiotteluiden alla: FC Espoo - KäPa lauantaina 5. toukokuuta 14:00

FC Espoo palaa Leppävaaraan lauantaina, jolloin stadionilla pelataan kauden toistaiseksi viimeinen kotiottelu. Sininen on päätöskierrokselle lähdettäessä lohkon neljännellä sijalla. Lohkon neljä parasta jatkaa nousukarsintasarjaan, jossa kullekin joukkueelle tulee kolme lisäottelua.

Päästääkseen varmasti neljän joukkoon Sininen tarvitsee voiton KäPa:sta. Myös tasapeli voi riittää - sillä ehdolla, ettei kahden pisteen päässä majaileva SalPa voittaisi omaa otteluaan selvin lukemin. Myös FC Honka/Akatemia on kaksi pistettä FC Espoon perässä, mutta joukkueen maaliero on niin paljon heikompi, ettei realistisia mahdollisuuksia Sinisen ja SalPa:n edelle olisi.

Keskikenttäpelaaja Sami Stam toteaa, että sijoitus neljän parhaan joukossa oli joukkueen yhteinen tavoite kauden alla. Se olisi samalla Sinisen paras sijoitus Kakkosessa sitten kauden 2016, jolloin joukkue sijoittui niin ikään neljänneksi. Kolmen parhaan sakkiin FC Espoo ei ole tällä vuosikymmenellä sijoittunut.

21-vuotias Stam pelaa edustuksessa toista kauttaan. Hän siirtyi edustukseen A-junioreista, joissa hän oli noussut Ilir Zenelin luottopelaajien joukkoon. FC Espooseen Stam siirtyi EPS:sta 14-vuotiaana.

Stam kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta esiintyi 12 ottelussa tehden yhden maalin. Tällä kaudella sarjapelejä on kertynyt 17 ja osumia kaksi.

- Joukkueelle tuli kevätkauden lopussa yksi heikompi ajanjakso, mutta kokonaisuus on ollut hyvä. Mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä paremmin oma pelini on sujunut. Alkukausi oli minulle aika vaikeata, mutta omasta mielestäni suunta on ollut koko ajan ylöspäin.

Vieraat pakkovoiton edessä

Lauantain vastustaja KäPa on tällä hetkellä B-lohkon 11. sijalla eli putoajan paikalla. Matkaa EPS:aan on yksi piste, mutta espoonlahtelaisilla on selvästi parempi maaliero, joten tasapeli ei todennäköisesti riittäisi KäPa:n säilymiseen.

KäPa:n kahden ottelun voittoputki katkesi viime viikonloppuna, kun se kärsi 0-1-derbytappion Gnistanille. Joukkue oli ottanut edellisissä otteluissaan elintärkeät voitot Pallo-Iiroista ja Tampere Unitedista - ne tulivat tarpeeseen, sillä tappiokierre oli tätä ennen seitsemän pelin mittainen.

Käpyläläisryhmä voitti FC Espoon kauden aiemmassa kohtaamisessa lukemin 2-1. Stamin kavennusosuma jäi laihaksi lohduksi, kun Sininen lähti kotimatkalle tyhjin käsin. KäPa voitti myös edelliskauden kohtaamiset - etenkin Leppävaarassa pelattu 0-3-lukemiin päättynyt peli oli Siniselle todella vaikea.

Edustus on kaatanut KäPa:n edellisen kerran elokuussa 2017, jolloin Samuli Heiskan ja Joel Järvelän maalit riittivät 2-1-voittoon.

- Lähdemme kauden vikaan matsiin hyvällä fiiliksellä. Kiva pelata (FC Espoon entisen valmentajan) Kalle Vassen jengiä vastaan. Jos sijoittuisimme top-4:ään, tämä ei olisi vika peli - vaikka jatkopeleillä ei olisi isompaa panosta, lisämatseja olisi aina kiva pelata.

- KäPa kaatuu, kun luotamme omaan tekemiseemme. Kallen tuntien joukkue tulee peliin todella kovaa.