Sininen hakee voittoa kauden viimeisen kotiottelustaan

18.10.2019


FC Espoo - Gnistan Leppävaaran TN1:llä lauantaina 19. lokakuuta 14:00

Miesten edustuksen kausi päättyy kotiotteluiden osalta huomenna lauantaina. Joukkue lähtee Gnistan-otteluun B-lohkon neljänneltä sijalta pisteen lohkokolmosta Ilves/2:ta perässä.

Ottelu on kauden viimeinen kotimatsi, minkä lisäksi se on päävalmentaja Ilir Zenelille viimeinen seurassa. Zeneli toivoo luonnollisesti komeaa päätöstä kaudelle.

- Tunteita on pinnassa etenkin pelin jälkeen. Olen viettänyt neljä vuotta seurassa, ja sen aikana on syntynyt upeita ihmissuhteita pelaajien ja muiden ihmisten kanssa, Zeneli toteaa. 

- Lohkon kolmossija olisi hieno palkinto kovasta työstä. Nuori joukkueemme on tehnyt paljon duunia vuosien aikana ja kaikkien taso on noussut. Olen ylpeä heistä. Moni pelaaja on debytoinut edustuksessa aikanani, ja huomenna nähdään kenties yksi debyytti lisää.

Lohkovoittajan riveissä pelaa tuleva FC Espoo -junioriluotsi

Gnistan varmisti lohkovoittonsa ja sarjanousunsa jo runkosarjan päätöskierroksella, kun piste-ero sarjakakkoseen KaaPo:on kasvoi jo 15 pisteeseen. "Kipinän" vahvat otteet ovat jatkuneet myös nousukarsintasarjassa, jonka avausottelussa joukkue kaatoi Ilves/2:n lukemin 5-3.

Kaksi maalia viime viikonloppuna iskenyt Zakaria Kibona on fcespoolaisittain erittäin kiinnostava pelaaja, sillä 29-vuotias kärkimies toimii tulevalla kaudella Sinisen 2008 syntyneiden päävalmentajana. Viimeksi PPJ:ssa luotsannut Kibona kertoo lähtevänsä uuteen haasteeseen hyvillä mielin.

- Joukkueessa on hyviä pelaajia, joille haluan opettaa lisää ja oppia samalla itse. Aiemmat joukkueeni ovat pelanneet FC Espoon kasvattajaseurojen 2008 syntyneitä vastaan, ja muistan pelaajia entuudestaan.

UEFA B -koulutuksen käynyt Kibona on valmentanut kymmenen vuoden ajan kaikissa ikäluokissa B-junioreista alaspäin. Pelaajaurallaan hän on edustanut useaa pääkaupunkiseudun seuraa ja pelannut 104 Ykkösen sekä 50 Kakkosen ottelua. Suomen kenttien lisäksi mies on piipahtanut Maltalla.

Kibona on tällä kaudella muodostanut yhdessä todella kovan hyökkäyksen Veikkausliigastakin tuttujen Pekka Sihvolan ja Tuomas Mustosen kanssa. Kibonalla sekä Sihvolalla on kasassa 11 maalia, ja Mustosella kymmenen. Kolmikko on täten viimeistellyt yli puolet joukkueen maaleista.

- Hienoa saada joukkue nostettua Ykköseen. Henkilökohtaisesti minulla on kaudesta hyvät fiilikset - maaleja on tullut, vaikka olen pelannut hyökkääjistä varmaan vähiten. 

Gnistan lähtee otteluun kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkueen edellinen pistemenetys tuli Sinisen vieraana elokuussa. Vierasjoukkue on juhlinut Leppävaarassa viimeksi kesäkuussa, ja edustus lähtee tosissaan katkaisemaan Gnistanin voittokulkua.

Sinisen kausi päättyy lauantaina 26. lokakuuta Ilves/2:n vieraana Tampereella. Ottelussa ratkaistaan lohkon kolmossija, ellei Ilves voita omaa otteluaan tänään ja FC Espoo häviä huomenna.