2021 tiedotteet ELOKUU

elokuu 3/3

 

1. Torstain 19.8. infotilaisuuden materiaalit

2. Käytännöt FCE Gymin osalta

3. FCE Cup viikonloppuna

4. Henkilöstön uutisia

5. Deffan käyttöohjeet

6. Lauantain FC Espoo – EBK siirtyy

 

 

1. Viime viikon torstain kauden 2022 infomateriaalit on jaettu jäsenistölle pe 20.8. myclub jakelulla. Talouskuviosta luvattu erillinen info / keskustelu luvassa TO 16.9. klo 17.30-19.00 välillä. Tähän liittyen ennakkomateriaali lähetetään ti 14.9. jäsenistölle sekä kutsulinkki teams-tilaisuuteen.

 

2. FC Espoo GYM

Kaupungilta viime viikolla saatujen tarkennettujen toimintaohjeiden pohjalta voitiin alkuviikosta tehdä päätös, että pienryhmissä toimimalla voidaan FC Espoo GYM ottaa jälleen käyttöön ke 25.8. alkaen fysiikkaharjoitteluun. Tarkennuksena vanhat tutut ohjeet:

-Joel tai joukkue jakaa ryhmät niin että kerrallaan salissa on n. 10 urheilijaa (näin tarvittavat turvavälit voidaan pitää)

-Yhtään sairaana tai sellaisen epäilyksen alaisena ei harjoituksiin saa tulla

-Kädet tulee pestä AINA ennen harjoituksia Gymin pukuhuoneissa

-Laitteita tulee pyyhkiä desinfiointiaineilla ja erillisillä pyyhkeillä

-Tilassa pidetään turvavälejä aina kuin mahdollista, käytetään käsidesiä

https://www.fcespoo.fi/seura/harjoitusvuorot/

 

3. FC Espoo Cup

Viikonloppuna pelataan FC Espoo Cup TN2, Laaksolahden, Säterin ja Stadionin nurmi kentillä la-aamusta alkaen. Otteluohjelmat ja tulospalvelu löytyvät: https://cupdom.com/games/?1199 Tervetuloa terveysturvallisesti katsomoihin turvavälit muistaen.

 

 

4. Henkilöstöuutisia

Zyron P: Sairausloma jatkuu valitettavasti toistaiseksi 31.8. asti

Rölli: toiminnanjohtaja tulevan viikonlopun jälkeen pääosin ma 30.8. vapaalla

Toni D: Antoni Dagaa jää syyskuussa sairauslomalle 8.9. alkaen (järjestelyt joukkueissa ko. ajalla Tonin ja Penan kautta)

 

 

 

5. Deffan käyttöohjeet

 

Toiminta sydänpysähdyksen sattuessa – SPL video aiheesta  https://www.youtube.com/watch?v=SABH6Flwj7s

Leppävaaran urheilupuistossa Deffa löytyy vahtimestarin kopin välittömästä läheisyydestä.

 

6. FC Espoo – EBK siirtyy lauantailta

Ottelu pyritään pelaamaan ke 1.9. klo 19.30 Säterissä, lisätiedot: https://www.fcespoo.fi/?x254121=1513655

 

Erinomaista loppuviikkoa kaikille ja hienoja pelejä kaikille niin peleissä kuin turnauksissakin viikonloppuna!

 

 

 

elokuu 2/3

 

 

  1. Uusimmat Korona-rajoitukset
  2. Pelaajapolkusopimus FC Espoo – FC Honka
  3. kotipelikäytännöt Säteri / Uusmäki
  4. Elokuun kotipelit stadionilla

 

 

1. Uusimmat Korona-rajoitukset

 

SPL-tiedotus asiasta pe-iltana:

Viime päivien keskustelu rajoituksista harrastustoimintaan on herättänyt eri puolilla keskustelua ja erilaisia tulkintoja. Etelä-Suomen aluehallintovirasto kertoi torstaina uusista pääkaupunkiseutua koskevista rajoituksista. Perjantaina 20.8. voimaan astuvan päätöksen mukaisesti kokoontumisrajoitukset kiristyvät ja toimijoiden on varmistettava, ettei asiakastiloissa synny lähikontakteja. 

 

Olemme tänään päivittäneet sivuillemme tilanteen koskien jalkapallon pelaamista ja harjoittelua. Harjoittelu ja pelaaminen on edelleen mahdollista ja näillä näkymin kausi pystytään viemään läpi suunnitellusti. Alla olevassa linkissä uutisemme kokonaisuudessaan.

 

Korostamme kuitenkin edelleen vastuullisuutta ja huolellisuutta kaikessa toiminnassa. Te seurat olette epidemian aikana osoittaneet, että kykyä ja halua löytyy toimia oikein. Seuraamme jojo ajan tilannetta, teemme vaikuttamistyötä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.

 

Harrastustoiminta saa jatkua - liikutaan vastuullisesti ja pidetään huolta omasta ja toisten terveydestä | Suomen Palloliitto

 

Ytimekkäät ohjeet jotka syytä pitää vakavasti mielessä:

  • Harjoituksiin ei saa tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään oireita.
  • Vain pelaajat, valmentajat, valmennuspäälliköt ja välttämättömät huoltohenkilöt voivat mennä kentälle ja kenttäalueelle. Muita pyydetään toistaiseksi välttämään kenttäalueita. Rajaus koskee sekä sisä- että ulkotiloja.
  • Vältetään kaikkea ylimääräistä kontaktia toiminnan ulkopuolella ja huolehditaan turvaväleistä jalkapalloharjoituksen yhteydessä aina kuin mahdollista

Teimme myös päätöksen että kaksi viikkoa 16.8.-29.8. emme ota vielä kuntosalia laajasti käyttöön vaan joukkueiden fysiikkaharjoitukset organisoidaan ulkona Säterissä -tilannetta tarkistetaan viikottain ja toiveena on että myös rokotusten edistyessä voimme jälleen jatkaa syyskuussa laadukasta kuntosaliharjoittelua Joelin johdolla.

 

 

 

2. Pelaajapolkusopimus FC Espoo – FC Honka

 

Tiedote julkaistu yhteisesti sovittuna ke 11.8. https://www.fcespoo.fi/?x254121=1499771 Käytännöistä toiminnassa tiedotetaan lisää valmennusjohtajan toimesta, sopimuksen luonne on karrikoidusti kuitenkin saman tyylinen joka FC Espoolla oli FC Lahden kanssa vanhimpien ikäluokkien ja aikuisten pelaajapolun osalta. Yhteistyössä on kuitenkin varmasti voimaa! Torstain tilaisuudessa avataan lyhyesti hieman lisää sopimuksen käytännön merkityksistä tähän alkuun.

 

 

3. kotipelikäytännöt Säteri / Uusmäki

 

Kotipelit pelataan nyt elokuun alusta alkaen siis Säteri TN ja Uusmäen TN kentällä. Säterissä pukukoppikäytännöt toimii niin, että Lepuskin UP:sta  huoltajat / jojot noutaa avaimen ennen peliä ja palauttaa sen leppävaaraan takaisin. Mahdollisista avainten vaihdosta sovitaan jojojen kesken niin ettei siitä jää epäselvyyttä kuka palauttaa AINA avaimen UP:hen.

Uusmäessä otteluissa EI ole käytössä pukukoppeja, eikä mahdollisuutta juoksevan veden käyttöön. FC Espoon joukkueet pelaavat kentällä 8v8-pelejä PUNAISILLA VIIVOILLA kentällä pitkittäin. Kentän laidalla on uudehkot vaihtokopit jossa on hieman sadesuojaa jos ja kun sellainen sattuu tulemaan.

 

 

 

4. Elokuun kotipelit stadionilla

 

Miesten edustuksen kotipelit jatkuvat la 21.8. ja la 28.8. poikkeusjärjestelyin, lue tarkemmin: https://www.fcespoo.fi/?x254121=1506699 – otteluun voidaan ottaa vain 50 hlöä sisään stadionille. Muille on tarjolla streamit Solidsport-palvelun kautta hintaan 4,90€, tällä yritetään hieman korjata ottelusta rajoitusten takia syntyvää ottelutapahtuma-alijäämää. Toivottavasti pystytte hyödyntämään jos ette ole niitä onnekkaita jotka mahtuvat stadionille.

 

Joel on palannut hommiin pitkän tauon jälkeen, tervetuloa Joel takaisin taas! Elokuun vikana viikonloppuna pelataan FC Espoo-Cup (P2010 ja P2008) – tästäkin lisää seuraavassa tiedotteessa aikanaan.

 

 

 

 

elokuu 1/3

 

Moi kaikki, elokuun ensimmäisiä infoja tässä ja nyt:

 

 

1. Korona-tilanne on päällä

2. Elokuussa kausi-infoa 2022 kaudesta

3. Upea kotipelipäivä la 14.8.

4. Vapaaehtoisia elokuun ottelutapahtumiin haetaan

5. Säterin ja Uusmäen kentän käytäntöjä

6. FC Espoon työntekijöitä SPL-tehtävissä

7. Joel Restuccia takaisin töissä ma 16.8. alkaen

 

 

1. Korona-tilanne on päällä

Uusimaa on eilisellä päätöksellä siirtynyt jälleen leviämisvaiheeseen, joten on syytä ihan yleisesti muistuttaa tilanteen läsnäolosta ja vastuullisesta käytöksestä. Delta-variantti tuntuu leviävän aiempia ärhäkkäämmin, joten käsihygienia, etäisyyksien säilyttäminen, matalan kynnyksen testaus sekä maskin käyttö sitä vaativissa paikoissa korostuu. Saamme varmasti kuukauden aikana tarkempia ohjeita ja päivityksiä hallituksen ja kaupungin suunnalta. Pidetään homma yleisesti hanskassa, eikö vain!

 

​2. Elokuussa kausi-infoa 2022 kaudesta

FC Espoo järjestää kausi-infon kauden 2022 joukkuemuodostumisista, vastuuvalmentajista ja valmennustiimeistä sekä uudesta talousmallista TORSTAINA 19.8. klo 17.30-18.30 välisenä aikana. Toistaiseksi on vielä epäselvää voidaanko kokoontua jollain tavoin myös stadionin kahviossa, mutta ajan hengen mukaan tilaisuus ainakin Teamsissa. Valmentajat, jojot, rahot ja muut taustat saavat erillisen kutsun vielä viimeistään ensi viikon aikana.

 

3. Upea kotipelipäivä la 14.8.

Kesälomat on tässä kohtaa jo pidetty, ja la 14.8. on luvassa hieno kotipelipäivä edustusjoukkueiden osalta:

 

Klo 15.00 Stadionilla FC Espoo-Nups, M3.divisioonan peli

klo 17.00 Säterissä FC Espoo-Hyps, N2. divisioonan peli

 

Naiset taistelevat lohkovoitosta hienon alkukauden myötä tällä hetkellä ja miesten kausi vaikean alun jälkeen on kääntymässä varmasti parempaa kohti, edellisessä kotipelissä oli hienot 6-1 maalijuhlat tarjolla. Kaikki FC Espoon juniorit sankoin joukoin katsomoon la 14.8. peliin, sekä stadionille että Säteriin! Ottelut lisätään myclub-tapahtumiksi vielä tämän viikon aikana. Elokuussa kotipelejä luvassa lauantaisin stadionilla klo 15.00 la 14.8, la 21.8 sekä la 28.8.

 

4. Vapaaehtoisia elokuun ottelutapahtumiin haetaan

FC Espoon reippaiden kesätyöntekijöiden työt päättyvät la 14.8. pelattavaan kotipeliin pääosin, joten haemme vapaaehtoisia apuvoimia ottelujärjestelyihin liittyen elokuun kotipeleihin, sekä tuleviin miesten ja naisten jatkosarjapeleihin syys- lokakuulle. Mahdolliset kiinnostuneet yhteys toiminnanjohtajaan, hommia riittää niin roudauksesta aina anniskelumyyntiinkin. Elokuussa kotipelejä luvassa lauantaisin stadionilla klo 15.00 la 14.8, la 21.8 sekä la 28.8.

 

5. Säterin ja Uusmäen kentän käytäntöjä

Nyt kun harjoittelu on siirtynyt TN1 kentältä pois, niin muutamia muistettavia asioita liittyen Säterin ja Uusmäen kenttiin: ensinnäkin edelleen pyritään välttämään systemaattisesti kopin käyttöä Säterissä, ja jos ja kun koppia käytetään niin ensisijaisesti vain varusteiden vaihtoon ja niin ettei missään tilanteessa yli 15 min oltaisi kopissa. Säterin kopin avain pitää hakea aina UP:sta, jonne se pitää myös palauttaa. Jojot keskenään sopii aina avainten vaihdot ja palautukset, se tuntuu toimivat jojojen WA-ryhmässä mukavasti. Varustevarasto TN1 kulmasta siirretään Säteriin ensi viikolla.

 

Uusmäessä käytettävissä on sinne tuotu Bajamaja, mutta ei vesipistettä eikä pukukoppeja. Saa nähdä tuleeko niitä vielä jossain vaiheessa sinne mutta ei ainakaan nyt ensimmäisessä vaiheessa kuulemma. Eli huomioikaa tämä kun mahdollisia pelejä alkaa tulle ko. kentälle. Kenttä on leveydeltään alimittainen, mutta UP:n porukka tekee tällä viikolla kentälle myös FC Espoon joukkueita palvelevat 8v8 viivat pitkittäin kentälle. Näin siellä voidaan pelata myös näitä pelejä jatkossa – eli nyt tasossa merkatut TN1 8v8-pelit pelataan Uusmäessä. Vastustajia olisi myös hyvä infota aina vesipisteen puuttumisesta ennen peliä, UP:sta voi toki käydä hakemassa sitten vedet myös tarvittaessa.

 

 

6. FC Espoon työntekijöitä SPL-tehtävissä

FC Espoon työntekijöitä (Antti, Zyron, Toni) on tänä viikonloppuna kouluttautumis- ja muissa tehtävissä mm. SPL:n Huuhkajaturnauksessa. Puhelimella ja meilillä voi olla normaalia hankalampi saada kiinni. Lisäksi Petsku on kesälomalla tämän viikon loppuun ja Ellu pitää lomapäivät pe-ma välillä tämän viikon päätteeksi.

 

 

7. Joel Restuccia takaisin töissä ma 16.8. alkaen

Joel on käynyt isävapaiden aikana olkapääleikkauksessa ja toipuu siitä jälleen työkuntoon ma 16.8 alkaen. Siihen asti kuntosali ei siis ole joukkueharjoittelun käytössä kun kesätyöntekijä Luca on myös lähtenyt jo ulkomaille oman työrupeaman jälkeen, FC Espoo kiittää Lucaa työpanoksestaan seuralle! Joukkueet ovat saaneet fysiikkaharjoitteluohjelmat elokuun ensimmäisille kahdelle viikolle ja mikäli rajoitukset eivät estä on tarkoitus ma 16.8. alkaen siirtyä jälleen käyttämään FCE gymiä.

 

 

T2006-ryhmälle valtavasti zemppiä huomenna alkavaan Laura Kalmari-turnaukseen Seinäjoelle! Tulosseurantaa voi tehdä pitkin viikonloppua: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/T15-LK!NuoretKP2021/tables

 

Elokuun aikana tulossa siis vielä paljon lisää, to 19.8. ilta kaikille toimihenkilöille, valmentajille ja muille taustoille jo kalenteriin tässä kohtaa!

 

Hienoa elokuista futisviikkoa kaikille!

 

-Rölli-