FC ESPOO RY JA KÄPYLÄ UNITED RY - YJ TOIMINTA VAUHDIKKAASEEN ALKUUN KAUDELLE 2023-2024

1.9.2023

FC Espoon ja Käpylä Unitedin seuraedustajat ovat päättäneet aloittaa kaudella 2023–2024 laajapohjaisen, useampaa joukkuetta koskevan YJ-toiminnan.  Seurojen ikäluokkien joukkueille on laadittu tiivis, toiminnallinen vuosisuunnitelma yhteisharjoitusten ja talvikauden harjoitusotteluiden osalta, selkeät toimintatavat kesäkaudelle SPL:n sarjoihin osallistumisesta kahdella peliryhmällä ikäluokan mukaan sekä 8v8- että 11v11-sarjoihin.  Kausisuunnitelmaan kuuluvat myös osallistumiset kansainvälisiin turnauksiin, yhteisleirit, henkisen valmennuksen prosessin käynnistäminen, uuden, syyskuussa käyttöön otettavan fyysisen harjoittelun valmennusalueen Espoon Kera-halleilla ja pelinopettamisen yhtenäistäminen koskien pelaajien peruspelaamisen valmiuksien ja pelitavan kehitysprosesseja.  Tälläkin valmennuksen osa-alueella seurat ohjaavat lisävalmennusresursseja tehostamaan joukkuetasolla pelaajien henkilökohtaista kehittymistä osana joukkueitten kausi- ja jaksosuunnittelua.   Kokonaisuudessaan yhteiset em. panostukset valmennustoiminnan laadun nostamiseen, olemassa olevat olosuhderesurssit sekä huipputason valmentajien rekrytoinnit tarjoavat pääkaupunkiseudulla pelaajille kiinnostavia kehittymismahdollisuuksia molemmissa yhteistyöseuroissa, turvallisessa kilpaurheiluympäristössä.  

 

YJ-TOIMINTA NYKYISTEN JOUKKUEITTEN KESKEN

 

Vanhin ikäluokka 2011-syntyneet kokoavat ikäluokan sisälle kaksi peliryhmää pelaajia, ja toimivat huippuosaavan valmennustiimin johdolla: Antti Pehkonen (vastuuvalmentaja), Alexander Lindström (vastuuvalmentaja), Mikko Oikarinen (valmentaja), Timo Maakannas (valmentaja), Aron Berg (valmentaja) Tero Laitinen (fysiikkavalmentaja), henkinen valmennus Anna Auvinen ja Laura Hyvönen sekä maalivahtivalmentajat Samu Korkalainen, Tero Kinnunen ja Miikkael Tervonen.

 

Käpylä Unitedin ja FC Espoon pelaajat harjoittelevat jo tällä hetkellä yhdessä, ja pelaajia on siirretty joukkueista toiseen kaksoisedustuksella P12-ykkösen syyskierroksen otteluihin tavoitteena saavuttaa ensi kaudelle sekä ELL että ykkösen sarjapaikat. YJ-joukkueen avoimista treeneistä tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.

 

 

UUDET IKÄLUOKAT FC ESPOOLLE

 

FC Espoo perustaa tänä syksynä P12-ikäluokan (synt. 2012) kilpajoukkueen, joka toimii samojen toimintamallien pohjalta kuten 2011-syntyneiden YJ-joukkue. Valmennustiimiä täydennetään vielä, mutta tällä hetkellä siihen on nimitetty huipputason, nuorten ammattivalmentajia: Rami Mäkelä (vastuuvalmentaja), Timo Maakannas (vastuuvalmentaja), Mauricio Soto (valmentaja), Janne Laakso (valmentaja), henkinen valmennus Anna Auvinen ja Laura Hyvönen sekä maalivahtivalmentajat: Samu Korkalainen, Tero Kinnunen ja Miikkael Tervonen. FC Espoon joukkueen avoimista treeneistä ilmoitetaan tarkemmin lähiaikoina, kuten myös Käpylä United osalta. 

 

FC Espoo on päättänyt yhdessä Käpylä Unitedin kanssa käynnistää poikien ikäluokkatoiminnan 2013- ja 2014-syntyneiden joukkueissa yhteistyön syventämiseksi. Käpylä Unitedilla on myös näissä ikäluokissa erittäin laadukasta toimintaa, mikä luo vahvan pohjan myös yhteistoiminnan aloittamiselle FC Espoon kanssa.  Valmennustiimiin Käpylä Unitedin osalta 2013- ja 2014-syntyneille on nimetty kaudelle 2023–2024 Timo Maakannas (vastuuvalmentaja) ja Mauricio Soto (valmentaja) sekä maalivahtivalmentajat Tero Kinnunen ja Miikkael Tervonen.  Näiden kahden ikäluokan pelaajakehityksen tueksi liittyy FC Espoon valmennuspäällikkö Jari Karjalainen, joka jalkautuu FC Espoon joukkueitten viikkoharjoitteluun vetämään pienryhmätreenejä pelaajille, ja kouluttaa valmentajat toimimaan FC Espoon pelin opettamisen opetustavoitteiden mukaisesti koskien teknistaktista osaamista, havainnointia ja pelitapaa. Seurat jatkavat myös tällä saralla yhteistyön tiivistämistä alkavan kauden aikana. Muista FC Espoon valmentajista (vastuuvalmentaja, muut valmentajat, mv-valmennus ja muut valmennuksen tukitoimet, kuten fyysinen ja henkinen valmennus) tiedotetaan viimeistään lokakuun alussa.    

 

Seurat järjestävät ilmaiset 13–14-syntyneiden tutustumisharjoitukset FC Espoon ja Käpylä Unitedin toiminnasta kiinnostuneille, joista ensimmäinen FC Espoon toimesta sunnuntaina 24.9 klo 9.30–11.30 Laaksolahden tekonurmella.  Paikalla harjoitus- ja pelitapahtumassa on luonnollisesti Käpylä Unitedin 2013- ja 2014-syntyneiden joukkueen pelaajia valmentajineen.  Toinen samanlainen, ilmainen ikäluokkatapahtuma järjestetään Käpylän urheilupuistossa sunnuntaina 1.10. Käpylä Unitedin hallissa klo 9.30–11.30.  Paikalla molemmissa tapahtumissa myös seurojen valmennusjohtoa ja maalivahtivalmentajia esittelemässä vanhemmille seurojen toimintaa ja vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. Ilmoittautumissivut näihin tapahtumiin avataan pian seurojen nettisivuilla. Varsinaisista avoimista treeneistä ja harjoitusjaksosta tiedotetaan molempien seurojen toimesta lähiaikoina.

 

”Yhteistoimintamme käynnistämisestä seurojen välillä tiedotettiin kaksi kuukautta sitten, ja se on todella lyhyessä herättänyt valtavasti kiinnostusta pelaajien ja vanhempien keskuudessa ei ainoastaan seurojemme sisällä vaan myös ulkopuolella.  Sen vuoksi näemme loogisena askeleena tässä vaiheessa kasvattaa yhteistoimintamme kattamaan myös 2013–2014-syntyneiden joukkueet”, iloitsee Käpylä Unitedin puheenjohtaja Timo Maakannas.

 

”FC Espoo ja Käpylä United voivat tarjota pk-seudun pelaajille turvallisen kilpaurheiluympäristön kiitos laadukkaan yhteisvalmennuksen, ja huippuresurssit harjoitusolosuhteiden muodossa.  Käpylän ja Myllypuron jalkapallohallien lisäksi avaamme Kera-halleille seurojemme yhteiskäyttöön fyysisen harjoittelun tilan, mikä mahdollistaa sekä kuntosaliharjoittelun että fyysisen oheisharjoittelun pallon kanssa ja ilman.  Lisäksi Käpylä Unitedin huippulaadukkaat joukkueet myös 2013- ja 2014-ikäluokissa luovat loistavan pohjan aloittaa FC Espoon omien edustusjoukkueitten toiminta ja YJ-toiminta”, visioi FC Espoon toiminnanjohtaja Katri Juhola seurojen yhteistyöstä alkavalla kaudella.

 

 

FC Espoo tiedottaa lähiaikoina erikseen tyttö joukkueiden suunnitelmista kaudelle 2023–2024.