FC Espoon ja EBK:n vahva yhteistyö siivittää laadukasta pelaajakehitystä huippu-jalkapallon tavoitteellisessa ympäristössä

7.5.2024

Naisten yhteistyöjoukkue on ollut testamentti FC Espoon ja EBK:n tiiviille yhteistyölle talvikauden ja kevään aikana. Päävalmentajat Emma Tillander ja Janne Karhu toteavat, että yhteistyö on ollut sujuvaa ja toiminut hyvin koko talvikauden ja kevään aikana. Molemmat päävalmentajat myös korostavat yhteistyön mahdollistamia olosuhteita sekä sen ruokkimaa tervettä kilpailua.

Yhteistyö on ollut voimaa joukkueen arjessa. Kakkosen päävalmentajan Emma Tillanderin mukaan “harjoitusolosuhteet ovat olleet erinomaiset”. Talvella joukkueen harjoitteluarkeen on sisältynyt 3 hallivuoroa viikossa sekä 2 fyysisen harjoittelun vuoroa Keran fyysisen harjoittelun tilassa. Tänä keväänä joukkue harjoittelee Keski-Espoossa 4 kertaa viikossa, jota harjoituskokonaisuudessa tasapainottaa fyysinen harjoittelu kerran viikossa Keralla. Päävalmentaja Emma Tillander kertoo myös, että “harjoituspelejä on ollut todella hyvin, yleensä 1–2 peliä viikoittain”.

Yhteistyö on myös tuonut kilpailullisuutta joukkueeseen. Ykkösen päävalmentaja Janne Karhu toteaa, että yhteistyö on luonut olosuhteet todelliselle kilpailulle. “Pelaajat pääsevät kamppailemaan avauksen pelipaikoista”, lisää päävalmentaja Emma Tillander. Nuorille pelaajille yhteistyö on myös avannut uusia ovia Naisten ja B-Tyttöjen yhteistyön kautta, joka on saatettu onnistuneesti lentoon. Nuorilla pelaajilla on tätä kautta mahdollisuus päästä harjoittelemaan edustuksen kanssa ja nousta edustukseen, kuvailee päävalmentaja Janne Karhu.

Vahva valmennus- ja huoltotiimi on mahdollistanut joukkueen tavoitteellisen ja kokonaisvaltaisen kehityksen eri osa-alueilla. Tiimin monipuolinen osaaminen ja ammattitaito tukevat laadukasta harjoittelua ja joukkueen kehittymistä.


Valmennus- ja huoltotiimi:

Janne Karhu, Ykkösen päävalmentaja

Emma Tillander, Kakkosen päävalmentaja

Arber Istrefi, Valmentaja

Kari Heiskanen, Valmentaja

Jari Patana, Valmentaja

Eero Isotalo, Fysiikkavalmentaja

Jani Mahanen, Fysiikkavalmentaja

Rahmon Kelmendi, Maalivahtivalmentaja

Aimo Leppinen, Maalivahtivalmentaja

Juha Pylkkö, Joukkueenjohtaja

Nina Kalliovaara, Joukkueenjohtaja

Jaana Sinisalo, Joukkueenjohtaja

Jenni Joki, Huoltaja


Sujuva yhteistyö on kääntänyt katseet kohti tulevaa. ”Tulevaisuuden kulttuuria yhteistyössä kannattaa tehdä”, korostaa päävalmentaja Emma Tillander. Yhteistyö on tuonut tullessaan vahvan valmennuksen, optimaaliset pelaajamäärät harjoituksissa, sekä laadukkaat olosuhteet, tiivistää päävalmentaja Janne Karhu. Huippu-jalkapallon kannalta tärkeät ympäristötekijät ovat siis yhteistyön kautta löytäneet uuden huippunsa, kun taitava tiimityö, helmeilevä harjoitusympäristö, tavoitteellinen toimintakulttuuri ja vankka valmennus tukevat toinen toisiaan.

”Joukkue on tavoitteellinen, nuori ja kehittyvä joukkue”, kiteyttää päävalmentaja Emma Tillander. Tämän kauden joukkue on täynnä potentiaalia, lupausta ja määrätietoisuutta. Joukkueen unelma ohjaa jokapäiväistä toimintaa. Heidän unelmansa on inspiroida nuoria jalkapalloilevia espoolaistyttöjä unelmoimaan pelaajapolusta, joka johtaa Naisten edustusjoukkueeseen. Joukkue on yhdessä rakentanut tavoitteet kohti unelmaansa, jonka eteen tehdään töitä joka päivä. Tämän pohjalta kehitystä joukkueena ja pelaajana tavoitteellisessa ympäristössä on yhdessä hyvä jatkaa.

Tsemppiä Naisten edustusjoukkueelle sarjakauteen!