FC Espoon MV-unioni: Yhteistyö ja pelaajakehitys arjen yhteisöllisessä ympäristössä

11.6.2024

FC Espoon maalivahti (MV) unioni tuo yhteen seuran kilpauralle tähtäävät maalivahdit, sekä ammattitaitoisen valmennustiimin: Samu Korkalaisen ja Veeti Valkaman. MV-unionia yhdistää pelaajien ’selkeä tavoite’, sekä unelma pelata maalivahtina kansallisella tai kansainvälisellä huipulla, jota systemaattisella ja tavoitteellisella valmennuksella pyritään edistämään.

Valmennustiimin yhteistyö MV-unionissa on keskeisessä roolissa jokapäiväistä harjoittelu-arkea. Veeti ja Samu käyvät päivittäisiä keskusteluja valmennukseen liittyen, reflektoivat treenien pääteemoja ja käytännön valmennuksen lähestymistapoja, suunnittelevat viikkorytmit ja kauden harjoittelun, sekä valmentavat yhdessä treeneissä viikoittain.

FC Espoon MV-unionin työ käytännön arjessa on monipuolista ja käytännönläheistä, kuvailee Veeti Valkama. Maalivahtiharjoitukset toteutetaan joukkueharjoittelun yhteydessä. Valkama havainnollistaa: Maalivahti-spesifien harjoitusten aikana maalivahdit pääsevät omien rutiiniensa kautta harjoittelemaan yksilökeskeisessä valmennuksessa ja oman taitotasonsa mukaan. “Pyrimme tarjoamaan 2–5 harjoitusta viikossa maalivahdeille, riippuen pelaajien iästä ja tasosta”, maalivahtivalmentaja Samu kertoo. Veeti kuvailee FC Espoon maalivahtivalmennusta monipuolisena, spesifisenä ja laadukkaana. “Kun lähdetään kentältä, niin jossain asiassa halutaan olla parempia”, Valkama ytimekkäästi tiivistää.

Pelaajakehityksen suhteen, Veeti havainnollistaa, että MV-unionissa käydään kehityskeskustelut pelaajien kanssa säännöllisin aikavälein, joissa keskitytään henkilökohtaisiin tavoitteisiin, joukkueellisiin tavoitteisiin, sekä maalivahdin taso tavoitteisiin. Näiden pohjalta voidaan suunnitella ja yksilöllistää valmennusta parhaalla mahdollisella tavalla. Myös arkipäiväiset keskustelut treenien aikana tuovat maalivahdeille tilaisuuksia pohtia omaa pelaajakehitystä valmennuksen kanssa. Palautteenannossa Veeti pyrkii siihen, että maalivahdit saavat yksilöllistä palautetta heidän suorituksistaan, kehityskohteistaan, onnistumisistaan ja edistymisestään. Samalla hän painottaa valmennuksessaan sitä, että maalivahdit oppivat itse arvioimaan omia suorituksia ja pelaajakehitystään. Tavoite on, että ”pelaajat saisivat mahdollisimman paljon itse pähkäillä”, jotta he pystyvät “omassa arjessaan kehittämään…oman toiminnan arviointia”, Veeti havainnollistaa.

Oman toiminnan arviointia ja aktiivista oman itsensä kehittämistä maalivahtina, sekä paljon muuta on luvassa FC Espoon elokuun maalivahtileirillä, johon ilmoittautuminen on avattu! MV-unionin dynaaminen duo Veeti ja Samu laittavat huippu osaamistaan likoon ikimuistoisten leiripäivien toteuttamiseksi, joissa tavoitteellisuus ja tekemisen ilo yhdistyvät leiri-kokemukseksi vailla vertaa. “Rakkaudesta lajiin” ja ”pelaajia varten tätä tehdään”, kiteyttävät Veeti ja Samu.

Dyykkaamis-iloa kesän peleihin!

 

Ilmoittautuminen FC Espoon elokuun maalivahtileirille:

https://www.fcespoo.fi/sarjat-ja-turnaukset/maalivahtileirit-kesalla-2024/

 

Kehitämme kilpapelaajia, rakennamme ihmistä ja hyvinvointia—YHDESSÄ!

Unelmista tavoitteiksi, tavoitteista totta!