FC Espoon tiedote kesäkuu 2023

21.6.2023

Valmennuspäällikkö Janne Lipponen FC Espooseen!

TIEDOTE

FC Espoo 21.6.2023

 

FC ESPOO VAHVISTAA ORGANISAATIOTAAN

 

FC Espoon hallitus on valinnut uudeksi valmennuspäälliköksi Janne Lipposen. Lipponen jakaa valmennuspäällikön tehtävän vastuut yhteistyössä Jari Karjalaisen kanssa.

FC Espoon puheenjohtaja Jari Virrankoski ja toiminnanjohtaja Katri Juhola iloitsevat uudesta rekrytoinnista ja toivottavat Jannen lämpimästi tervetulleeksi FC Espooseen.

”Janne aloittaa vastaavana valmennuspäällikkönä 1.7.2023. Janne ja Jari muodostavat tehokkaan työparin tuoden monipuolista osaamista seurayhteisöömme. Heidän johdollaan FC Espoon pelaajakehitys on näkemyksellisissä käsissä”, viestivät Jari ja Katri.

”Jannen ja Jarin osaaminen ei rajoitu ainoastaan pelaajakehitykseen, vaan he tuovat osaamisellaan ja päämäärätietoisen asenteen avulla merkittävää lisäarvoa myös seuratoiminnan muille osa-aluille”, Jari ja Katri avaavat rekrytointipäätöksen taustoja.

Janne Lipponen palaa yhdeksän ulkomaan valmennusvuoden jälkeen Suomeen ja Espooseen.

”Valmennusvuodet Yhdysvaltojen Kaliforniassa De Anza Force -seurassa ja yksilövalmentajana ammattilaisakatemiassa Hollannin FC Utrechtissa ovat inspiroineet ja kehittäneet minua niin valmentajana kuin ihmisenä. Odotan kovasti paluutani kotoiseen Suomeen ja roihuan intohimoa päästä tekemään yhdessä töitä FC Espoossa”, Lipponen valottaa.

”Meillä on vahvaa näyttöä laadukkaasta pelaajakehitystyöstä FC Espoossa. Kasvatamme turvallisessa ilmapiirissä kilpapelaajia. Koemme kilpaurheilun valtavan myönteisenä elämänkouluna”, Lipponen lisää. Samaan hengenvetoon Lipponen alleviivaa: ”Uudessa tehtävässäni tuon mukanani tuulahduksen kansainvälistä kokemusta seuramme kehittämiseen ja autan sekä tuen seuramme ammattilaisia saavuttamaan asettamamme tavoitteet. Rakennamme tulevaisuutemme yhdessä tiimityöllä, uutteruudella, avoimuudella, toisistamme välittämällä ja toistemme työlle arvon antamalla.”

Jari Karjalainen on työskennellyt jo maaliskuun lopusta alkaen valmennuspäällikkönä FC Espoon C15 -poikajoukkueen vastuuvalmentajapestin lisäksi.

”FC Espoossa valmentajien keskuudessa vallitsee intohimoinen ja energinen ilmapiiri. Joukkueenjohtajat, huoltajat ja muu seuran toimihenkilöstö tukevat työtämme. Olemme pelaajiamme varten”, Karjalainen kiteyttää.

”Meillä on FC Espoossa osaavat valmentajat, jotka omaavat palavan halun kehittää seuraa, joukkuetta, pelaajia yksilöinä ja omaa osaamistaan. Vahvan valmennusosaamisemme varaan rakennamme FC Espoota valmennuksen eri osa-alueilla”, Karjalainen jatkaa.

Niin Lipponen kuin Karjalainen ovat olleet rakentamassa teknistaktista valmennuslinjaa FC Espoolle lapsuusvaiheeseen 6-12-vuotiaille pelaajille edellisten vuosien aikana. Uudistettu valmennuslinja tulee kattamaan FC Espoon kaikki ikäluokat.

”Uudistettu valmennusprosessimme tekee seurastamme ainutlaatuisen kilpaseuran. Paras tapa ennustaa tulevaisuutta, on luoda se itse -YHDESSÄ”, päättävät Karjalainen ja Lipponen.