Futistaidot karttuivat ja pelaajakehitys kukoisti tällä viikolla FC Espoon futisleirillä!

20.6.2024

Alkuviikon FC Espoon futistaitoa juhannukseen futisleiriin huokui energistä päämäärätietoisuutta oman pelaajakehityksen eteen timanttisen leiri-ilmapiirin saattelemana. Leiri huipentui loistavaan futistunnelmaan eilen 19.6. Leirillä keskityttiin jalkapalloilijan motoriikan ja teknistaktisten yksilötaitojen kehittämiseen, tavoitteena taitavampi pelaaminen.

Leiripäivät tällä viikolla olivat täynnä helmeileviä haltuunottoja, loistavia laukauksia, elegantteja ekoja kosketuksia, sekä hyvin salattuja syöttöjä. Huippu valmentajat Janne Lipponen ja Rami Mäkelä laittoivat omaa ammattitaitoista osaamistaan 110% peliin. Yhdessä pelaajien kanssa he rakensivat kolme leiripäivää täynnä laadukasta pelaajakehitystä, onnistumisen iloa, psyykkisten taitojen kehittämistä ja elämäntäyteisiä futishetkiä rakkaan lajin parissa! Jokainen pelaaja tavoitteli omaa parastaan ja toimi omana parhaana versiona itsestään, wau!

Ensimmäinen leiripäivä keskittyi suunnanmuutoksiin yhdellä kosketuksella, sekä pelin havainnoinnin ja pallonhallintataitojen kehittämiseen jokaisen omalla yksilöllisellä tasolla. Harjoitushetkiin mahtui monta oivallusta, kehitysaskelta ja siirtovaikutusta peliin. Pelaajat kehittivät hienosti omaa osaamistaan kovalla intensiteetillä ja intohimolla oppia uutta futiksesta, syventäen omia taitojaan ja ymmärrystään pelistä.

Toisena päivänä jatkettiin pallonhallintataitojen parissa, korostaen pelin havainnointia. Seuran huippulastenvalmentaja Rami Mäkelä loihti harjoituksiin pelaajille sopivia haasteita, jotka mahdollistivat jatkuvan kehittymisen ja onnistumisten kokemuksia jokaiselle. Treeneissä aktivoitiin futisajattelua ja pelin ymmärrystä samanaikaisesti jalkapallon iloa ruokkien. Nähtiin monta terävää kuljetusta reaktiotaitojen kehittämisen ja ympäristön havainnoimisen kera! Pelaajat löysivät myös uusia käännöksiä omaan skillaus repertuaariinsa, puoli Zidanesta Falcaoon. Joka harjoituksen lähtökohtana toimi seuraava kysymys: Miten voimme hyödyntää tätä taitoa pelissä ja miksi sitä on tärkeä harjoitella?

Viimeisenä leiripäivänä aktivoitiin nopeasti tikkaavat jalat heti aamusta ja aloitettiin jalkapallon koordinaatiotaidoilla. Sen jälkeen aamupäivä omistettiin laukauksien harjoittelulle. Kehitys oli huimaa ja heikommankin jalan laukaukset kehittyivät valtaisasti valmennuspäällikkö Janne Lipposen valmennuksessa. Niin kuin Tottenhamin huippujalkapalloilija Heung-min Sonin isä on sanonut, ‘ei ole olemassa heikompaa jalkaa, on vain olemassa jalka, jota ei ole harjoiteltu riittävästi’.

Leirin kruunasi Mestareiden Liiga -turnaus, johon yhdistyi EM-kisa teema. Kaikki leirillä opitut taidot päästiin laittamaan kehiin, ja voitontahto, oma paras pelaaminen, sekä reilu peli kukoistivat! Korvien väli ja psyykkiset taidot kehittyivät myös turnauksen aikana. Tärkeät oppimishetket sinnikkyyden, voitontahdon, rehellisyyden, reilun pelin, ongelmanratkaisun ja joukkuepelaajana toimimisen parissa kentällä toivat monia tärkeitä elämänkoulun asioita esille. Jalkapallo on kokonaisvaltainen laji ja mahdollistaa oppimista monilla elämän osa-alueilla omalla futispolulla.

Leirin aikana jokaisen pelaajan futistyökalupakin valikoima laajeni, ja omaan peliin löytyi monia uusia ulottuvuuksia käännöksistä viimeistelyyn. Lisäksi tauot ja hyvä ruokailu harjoitusten välissä tasapainottivat leirikokonaisuutta. Leirille loihti kotitekoiset, herkulliset ruoat toiminnanjohtaja Katri Juhola, mahdollistaen pelaajien optimaalisen ruokatankkaamisen ja palautumisen harjoitusten välillä. Harjoittelun ja palautumisen tasapaino on avainasemassa osana laadukasta pelaajakehitystä, sekä pelaajien kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kaikista hienointa leirillä oli nähdä porukan hyvä yhteishenki ja hyvä fiilis tekemiseen. Tavoitteellisessa tekemisessä ja oman itsensä kehittämisessä on aina tärkeää säilyttää ja korostaa tekemisen iloa ja intoa. Sitä tältä leiriporukalta löytyi. Voitte kaikki olla itsestänne ja kanssapelaajistanne todella ylpeitä!

Kiitos upeasta futisleiristä kaikille osallistuneille! Mukavaa ja rentouttavaa juhannusta!

 

Kehitämme kilpapelaajia, rakennamme ihmistä ja hyvinvointia—YHDESSÄ!

Unelmista tavoitteiksi, tavoitteista totta!