Kokemuksia FCE vanhemmuudesta

21.8.2023

Pitkäaikainen joukkueenjohtajamme Tiina Nikulainen kertoo mietteitään!

FC Espoo – ketterä ja laatutietoinen

 

Kokemuksia FCE-vanhemmuudesta

 

Olen päässyt seuraamaan FC Espoon toimintaa lähietäisyydeltä vuodesta 2018 lähtien. Alusta asti olen ollut aktiivisesti mukana kentän reunalla huoltajana molempien lasteni joukkueissa. Hyvin pian pääsin mukaan myös seuran hallitustyöhön ja sitä kautta ajauduin myös takaisin joukkueenjohdollisiin tehtäviin.

FC Espoo on pieni ja kokonsa takia ketterä seura, jossa lapseni ei katoa massaan. Äitinä arvostan sitä, että valmentajat ja seuran toimihenkilöt tuntevat lapseni ja ovat kiinnostuneita hänestä myös ihmisenä. Lapsilleni on luotu FCE:ssä yksilöllisiä harjoituspolkuja tukemaan heidän kasvuaan ja kehitystään. Hyvän kauden sattuessa on mahdollistettu harjoittelu vaativimmissa olosuhteissa ja jopa seurarajojen yli. Aina kuitenkin lapsen etu edellä. Erityisen arvokkaana olen pitänyt sitä, että lapsiani ei ikinä ole jätetty yksin selviämään haastavimmista hetkistä. Joka kerta loukkaantumisten sattuessa senhetkinen valmennus on ollut yhteydessä lapsiini ja luonut heihin uskoa siihen, että ha palaavat pian taas entistä ehompina pelikentille.

Minun lapsiani ei ole tarvinnut ikinä patistaa FCE:n harjoituksiin. Tämä on osaavan, laadukkaan ja inhimillisen valmennuksen ansiota. He ovat luoneet kilpapelaajilleni tarpeeksi vaativan ja tavoitteellisen, mutta samalla innostavan ja ikätasoisen harjoitteluympäristön. Valmennus on kohdannut minut vanhempana asiallisesti ja heidän puheilleen on aina tarvittaessa päässyt.

Vanhemmalle, joka on kiinnostunut olemaan mukana lapsensa harrastuksessa ja vaikuttamaan lapsensa harrasteympäristöön, FCE on loistava paikka. Minulle on tarjoutunut FC Espoossa mahdollisuus oppia seuratyön ulottuvuuksista ja realiteeteista. Pienessä seurassa voi aidosti nähdä, että hyviin kehittämisajatuksiin tartutaan ja ne toteutetaan sellaisella aikataululla, että myös omat lapset ehtivät niistä hyötymään.

 

Kirjoittajana Tiina Nikulainen,

Kahden pelaajan äiti, kolmen joukkueen huoltaja, yhden joukkueen joukkueenjohtaja, seuran joukkueenjohtajakouluttaja ja hallituksen jäsen jo neljättä vuotta